Kajli Minog slavi 52. rođendan

GS
Kajli Minog slavi 52. rođendan

Australlijska pop zvijezda Kajli Minog (Kylie Minogue) prošla je put od zvijezde tinejdžerskih sapunica do pop kraljice, u više od trideset godina karijere prodala je 80 miliona ploča, preživjela rak dojke i postala gay ikona. Danas, 28. maja slavi 52. rođendan.

Rođena u Melburnu, prkosila je kritičarima koji su prerano otpisali kao "ptičicu cvrkutalicu" i izrasla u jedan od najvećih australijskih kulturnih izvoznih proizvoda i internacionalni seks simbol.

"Postala je sastavni dio australijske kulture", izjavila je svojevremeno autralijska dizajnerica Pola Džoj (Paula Joy).

Bilo joj je samo 11 kada se pojavila u televizijskoj seriji "Skyways", ali je glumački najpoznatija po zvjezdanoj ulozi Šarlin u popularnoj sapunici "Susjedi" u kojoj je nastupala od 1986. do 1988. godine.

S partnerom iz serije Džejsonom (Jason) Donovanom imala je istovremeno i ljubavnu vezu, koju će Kajli koju godinu kasnije prekinuti zbog harizmatičnog Majkla Hačensa (Micheal Hutchence) iz grupe INXS.

Njeni nastupi prepuni energije i zarazne pop-melodije dobrih vibracija i danas su pobjednička formula.

Zbog svog zalaganja za destigmatizaciju oboljelih od ADIS-a i podrške kampanjama legalizacije istospolnih brakova, Kajli ima odanu i široku publiku LBGT populacije, koja je naziva "ambasadorom univerzalne ljubavi".

Njen je ljubavni život, međutim, decenijama punio stubove tabloida, od veze s pokojnim Hačensom i Lenijem Kravicom (Lenny Kravitz) do one s francuskim glumceom Oliverom Martinezom.

Pjevačica je bila otvorena i o svojoj borbi s rakom dojke 2005., a nakon izlječenja podizala je svijest o potrebi preventivnih pregleda čak i u tridesetim godinama života.

Poznata pjevačica Kajli Minog zbog pandemije korona virusa ne može u studio, ali je to ne sprečava da snima novi album.

Kajli je otkrila da uči kako koristiti kućni studio za snimanje novog projekta, piše Metro.

“Zaista imam puno posla, postavljam kućni studio u dnevnom boravku. Naučila sam mnogo toga o snimanju. Zahvalna sam što mogu nastaviti rad na svom albumu na ovaj način”, izjavila je pjevačica.

Ona danas slavi svoj 52. rođendan, ali će proslava biti skromna jer je u karantinu.

“Bit ću kod kuće i razgovarati s porodicom i prijateljima. Popit ću čašu ili dvije”, dodala je ona.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana