"Кад јагањци утихну" добија наставак: Серија "Кларис" глас америчке хероине

Agencije
"Кад јагањци утихну" добија наставак: Серија "Кларис" глас америчке хероине

Телевизијска кућа Си-Би-Ес објавила је да ће ускоро почети снимање серије "Клерис" што ће бити телевизијски наставак филма "Кад јагањци утихну".

Овај пројект пратиће ФБИ агенткињу Кларис Старлинг коју је у филму "Кад јагањци утихну" глумила Џоди Фостер. Филм је настао 1991. године према истоименој књизи те је освојио "Оскара" за најбољи филм. У овом тренутку непозната је глумачка екипа док ће се радња серије одвијати 1993. године када се Кларис Старлинг фокусирати на лов на убице и сексуалне насилнике док се у Вашингтону одигравају политичке игре с високим улозима.

Алекс Курцман и Џени Луме аутори серије, за сада имају написан сценарио пилот-епизоде. Како сазнаје портал "Дедлајн", серија се неће бавити Ханибалом Лектором, ликом који је обиљежио филм "Кад јагањци утихну".

- Након више од 20 година тишине, привилеговани смо што можемо да дамо глас једној од највећих америчких хероина - Кларис Старлинг - најавили су аутори.

Прије осам година планирана је серија темељена на лику Кларис Старлинг која би се бавила њеним животом након изласка из полицијске академије, али та серија никада није реализована.

Књига "Кад јагањци утихну" аутора Томаса Харис објављена је 1988. године да би је три године касније Џонатан Деме претворио у хит филм који је, осим "Оскара" за најбољи филм, донио Џоди Фостер и "Оскара" за најбољу глумицу.

Након наведене адаптације, публика и обожаваоци Ханибала, имали су прилику да виде њен лик у филму "Ханибал" из 2001. године, у којем га је глумила Џулијен Мур.

Творац серије "Ханибал" Брајан Фулер, у којој су глумили Хју Денси и Мадс Микелсен, објављивао је информације о потенцијалном појављивању Класис у поменутој серији. Но, серија "Ханибал" је отказана, тако да ни то није реализовано.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана