"Kad jaganjci utihnu" dobija nastavak: Serija "Klaris" glas američke heroine

Agencije
"Kad jaganjci utihnu" dobija nastavak: Serija "Klaris" glas američke heroine

Televizijska kuća Si-Bi-Es objavila je da će uskoro početi snimanje serije "Kleris" što će biti televizijski nastavak filma "Kad jaganjci utihnu".

Ovaj projekt pratiće FBI agentkinju Klaris Starling koju je u filmu "Kad jaganjci utihnu" glumila Džodi Foster. Film je nastao 1991. godine prema istoimenoj knjizi te je osvojio "Oskara" za najbolji film. U ovom trenutku nepoznata je glumačka ekipa dok će se radnja serije odvijati 1993. godine kada se Klaris Starling fokusirati na lov na ubice i seksualne nasilnike dok se u Vašingtonu odigravaju političke igre s visokim ulozima.

Aleks Kurcman i Dženi Lume autori serije, za sada imaju napisan scenario pilot-epizode. Kako saznaje portal "Dedlajn", serija se neće baviti Hanibalom Lektorom, likom koji je obilježio film "Kad jaganjci utihnu".

- Nakon više od 20 godina tišine, privilegovani smo što možemo da damo glas jednoj od najvećih američkih heroina - Klaris Starling - najavili su autori.

Prije osam godina planirana je serija temeljena na liku Klaris Starling koja bi se bavila njenim životom nakon izlaska iz policijske akademije, ali ta serija nikada nije realizovana.

Knjiga "Kad jaganjci utihnu" autora Tomasa Haris objavljena je 1988. godine da bi je tri godine kasnije Džonatan Deme pretvorio u hit film koji je, osim "Oskara" za najbolji film, donio Džodi Foster i "Oskara" za najbolju glumicu.

Nakon navedene adaptacije, publika i obožavaoci Hanibala, imali su priliku da vide njen lik u filmu "Hanibal" iz 2001. godine, u kojem ga je glumila Džulijen Mur.

Tvorac serije "Hanibal" Brajan Fuler, u kojoj su glumili Hju Densi i Mads Mikelsen, objavljivao je informacije o potencijalnom pojavljivanju Klasis u pomenutoj seriji. No, serija "Hanibal" je otkazana, tako da ni to nije realizovano.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana