Јунаци "Државног посла" посветили епизоду Балашевићу

Танјуг
Foto: Printscreen/Youtube

НОВИ САД - Јунаци чувене игране серије "Државни посао" Чварков, Торбица и Бошкић, у специјалној епизоди емитованој прије два дана на каналу Суперстар ТВ компаније Телеком Србија, на дирљив начин су се опростили од непрежаљеног кантаутора Ђорђа Балашевића.

Антологијски архиватори, неприкосновена новосадска тројка, доказали су да су Ђолетове пјесме, и када ноте утихну, приче које сваког воде у неке друге свијетове.

Изненадни одлазак "панонског морнара" погодио је људе свих генерација широм региона, људи су се у колонама опраштали на трговима великих градова, палећи свијеће као посљедњу пошту шансоњеру и великом пјеснику.

Од Марибора, преко Загреба, Сарајева и Београда, све до Скопља пјевали су се ових дана вјечни и непролазни хитови које је Балашевић оставио у аманет.

Гласно се пјевало у Новом Саду, од улице Јована Цвијића, преко Штранда, па све до Доситејеве, у граду гдје је панонски морнар живео и стварао.

Тако су и сви дијалози главних ликова, попут колажа, састављени од стихова непролазних Балашевићевих песама.

Централна радња епизоде врти се око извјесног циркуса о којем ликови енергично дискутују користећи се шаљивим и љубавним стиховима, док Ђорђе Чварков безупјешно изнова покушава да изведе трик са зецом у шеширу и докаже се као врхунски мађионичар.

На крају епизоде, на велику жалост, екипа сазнаје да је циркус изненада отишао из града, што гледаоце након забавних дијалога враћа у сурову реалност и подсјећа да је Балашевић прерано напустио позорницу.

Посљедњи кадар с магичним шеширом као да на сликовит и дирљив начин представља коначни поздрав великом музичару и пјеснику, књижевнку, понекад глумцу, сценаристи и редитељу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана