Junaci "Državnog posla" posvetili epizodu Balaševiću

Tanjug
Foto: Printscreen/Youtube

NOVI SAD - Junaci čuvene igrane serije "Državni posao" Čvarkov, Torbica i Boškić, u specijalnoj epizodi emitovanoj prije dva dana na kanalu Superstar TV kompanije Telekom Srbija, na dirljiv način su se oprostili od neprežaljenog kantautora Đorđa Balaševića.

Antologijski arhivatori, neprikosnovena novosadska trojka, dokazali su da su Đoletove pjesme, i kada note utihnu, priče koje svakog vode u neke druge svijetove.

Iznenadni odlazak "panonskog mornara" pogodio je ljude svih generacija širom regiona, ljudi su se u kolonama opraštali na trgovima velikih gradova, paleći svijeće kao posljednju poštu šansonjeru i velikom pjesniku.

Od Maribora, preko Zagreba, Sarajeva i Beograda, sve do Skoplja pjevali su se ovih dana vječni i neprolazni hitovi koje je Balašević ostavio u amanet.

Glasno se pjevalo u Novom Sadu, od ulice Jovana Cvijića, preko Štranda, pa sve do Dositejeve, u gradu gdje je panonski mornar živeo i stvarao.

Tako su i svi dijalozi glavnih likova, poput kolaža, sastavljeni od stihova neprolaznih Balaševićevih pesama.

Centralna radnja epizode vrti se oko izvjesnog cirkusa o kojem likovi energično diskutuju koristeći se šaljivim i ljubavnim stihovima, dok Đorđe Čvarkov bezupješno iznova pokušava da izvede trik sa zecom u šeširu i dokaže se kao vrhunski mađioničar.

Na kraju epizode, na veliku žalost, ekipa saznaje da je cirkus iznenada otišao iz grada, što gledaoce nakon zabavnih dijaloga vraća u surovu realnost i podsjeća da je Balašević prerano napustio pozornicu.

Posljednji kadar s magičnim šeširom kao da na slikovit i dirljiv način predstavlja konačni pozdrav velikom muzičaru i pjesniku, književnku, ponekad glumcu, scenaristi i reditelju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana