Јосипа Лисац прославила 70. рођендан са публиком у Београду

Агенције
Јосипа Лисац прославила 70. рођендан са публиком у Београду

Музичка дива Јосипа Лисац прославила је Дан заљубљених и свој 70. рођендан у петак навече емотивним концертом у испуњеном Сава центру у Београду.

Одушевљена београдска публика уживала је у захтјевним, а беспријекорном извођењу њених бројних безвремених хитова какви су "Богиња", "Гдје Дунав љуби небо" или "Магла".

Лисац је већ у почетку извела класике са почетка каријере "О једној младости" и "Док размишљам о нама", испрва рекавши да уопште "не би говорила о годинама", али се мало касније нашалила како је њена "бројка монструозна, метузалемска!"

"На том путу кроз вријеме, једном дугачком путу, питају ме: Јосипа какви су ваши планови? Кажем: Не знам, и сутра је нови дан", рекла је Јосипа поздрављена бурним аплаузима.

У пратњи одличног, надахнутог бенда, у коме су изврсни били гитариста Елвис Пенава, бубњар Борна Шерцар, басиста Давор Чрнигој и клавијатуриста Тони Старешинић, Јосипа је извела и новије пјесме попут "1000 разлога", "Теби путујем" и "Ту". Признала је и да је "највише весели та непредвидивост" при извођењу преаранжираних, џезираних верзија старих пјесама.

Специјални гост концерта био је Вукашин Марковић, фронтмен београдског бенда Ирие ФМ, кога је Јосипа сама открила као талентованог музичара и пожељела га за госта у Београду, а како се нада и у Загребу, јер "кад ти се свиди нешто, то се не може препричати, то се мора чути". Јосипа је са пјевачем и тромбонистом Марковићем, уз помоћу клавијатуристе Саве Милетића, извела Ирие ФМ хит "Путеви". За Марковића Јосипа је "једна једина, непоновљива дива!"

Завршницу концерта обиљежили су велики хитови "Хир, хир, хир", "Данас сам луда" и "Магла", и на крају симболично "Испочетка", послије чега су Јосипа и бенд испраћени дуготрајним овацијама из Сава центра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана