Josipa Lisac proslavila 70. rođendan sa publikom u Beogradu

Agencije
Josipa Lisac proslavila 70. rođendan sa publikom u Beogradu

Muzička diva Josipa Lisac proslavila je Dan zaljubljenih i svoj 70. rođendan u petak naveče emotivnim koncertom u ispunjenom Sava centru u Beogradu.

Oduševljena beogradska publika uživala je u zahtjevnim, a besprijekornom izvođenju njenih brojnih bezvremenih hitova kakvi su "Boginja", "Gdje Dunav ljubi nebo" ili "Magla".

Lisac je već u početku izvela klasike sa početka karijere "O jednoj mladosti" i "Dok razmišljam o nama", isprva rekavši da uopšte "ne bi govorila o godinama", ali se malo kasnije našalila kako je njena "brojka monstruozna, metuzalemska!"

"Na tom putu kroz vrijeme, jednom dugačkom putu, pitaju me: Josipa kakvi su vaši planovi? Kažem: Ne znam, i sutra je novi dan", rekla je Josipa pozdravljena burnim aplauzima.

U pratnji odličnog, nadahnutog benda, u kome su izvrsni bili gitarista Elvis Penava, bubnjar Borna Šercar, basista Davor Črnigoj i klavijaturista Toni Starešinić, Josipa je izvela i novije pjesme poput "1000 razloga", "Tebi putujem" i "Tu". Priznala je i da je "najviše veseli ta nepredvidivost" pri izvođenju prearanžiranih, džeziranih verzija starih pjesama.

Specijalni gost koncerta bio je Vukašin Marković, frontmen beogradskog benda Irie FM, koga je Josipa sama otkrila kao talentovanog muzičara i poželjela ga za gosta u Beogradu, a kako se nada i u Zagrebu, jer "kad ti se svidi nešto, to se ne može prepričati, to se mora čuti". Josipa je sa pjevačem i trombonistom Markovićem, uz pomoću klavijaturiste Save Miletića, izvela Irie FM hit "Putevi". Za Markovića Josipa je "jedna jedina, neponovljiva diva!"

Završnicu koncerta obilježili su veliki hitovi "Hir, hir, hir", "Danas sam luda" i "Magla", i na kraju simbolično "Ispočetka", poslije čega su Josipa i bend ispraćeni dugotrajnim ovacijama iz Sava centra.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana