Јелена Ђоковић: "Новак нам је рекао да одустаје од тениса, плакали смо"

ГС
Јелена Ђоковић: "Новак нам је рекао да одустаје од тениса, плакали смо"

Јелена Ђоковић, супруга Новака Ђоковића, открила је да је садашњи број један био привремено напустио тенис.

То је било 2018. године, убрзо након операције лакта, повреде која га је дуго мучила и због које је био непрепознатљив.

Све је резултирало поразом од Француза Беное Пера у другом колу Мастерса у Мајамију.

"Рекао ми је 'Прекидам. Изгубио сам у Мајамију, то је био тежак ударац'. Окупио је све нас и поручио 'Другари, завршио сам'. Била сам збуњена, а онда је Новак рекао Едуарду (Арталди) да прича са спонзорима и пренесе им да престаје на шест месеци, годину, можда и заувек", рекла је Јелена у разговору са Грејемом Бесинџером.

"Плакали смо и сви су му говорили 'Шта радиш? Није сада време', да не сме да одустане... Онда смо отишли на одмор, хтео је да се изолује од тениса и када је то, онда не жели ни да га гледа. А ја волим тенис, водила сам децу да играм с њима, а онда се Новак појавио четвртог дана. Видео ме је како играм против старе машине за тенис, Стефан се поред такође играо... За њега тенис није више био забаван, хтео је да ужива без приитиска".

Јелена је наставила у даху.

"Дошао је без патика, мајице, само у шортсу и рекао 'Могу ли да добијем рекет', на шта сам му одговорила 'Не, ти си напустио тенис. Напусти терен, ово је наше време'. Шалили смо се мало, а Стефан му је говорио 'Тата, можеш сада ти'. Узео је рекет и лоптице, сервирао неколико пута и рекао 'Хм, не осећам се лоше'. Питала сам га да ли можемо заједно да играмо и урадили смо то. Последњег дана одмора узео је адекватну мајицу за тренинг и патике и рекао ми 'Позваћу Маријана (Вајда) и питаћу га да се врати и буде ми опет тренер. Одговорила сам 'Како то мислиш?', уз осмех... Остало је историја", испричала је Јелена.

Јелена је описала да је Новак журио са повратком на терен послије операције лакта.

"То је била она година када је журио да се врати тенису после операције. Тих 10 дана се осећао као да неће више играти тенис. Није имао добре резултате, жарко их је желео и био је нестрпљив. Многи су му говорили да успори, а онда је почео да буде. Иако делује да није неки губитник, ипак јесте. Опоравља се као феникс, налази мотивацију и поново све почиње да гради", закључила је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана