Jelena Đoković: "Novak nam je rekao da odustaje od tenisa, plakali smo"

GS
Jelena Đoković: "Novak nam je rekao da odustaje od tenisa, plakali smo"

Jelena Đoković, supruga Novaka Đokovića, otkrila je da je sadašnji broj jedan bio privremeno napustio tenis.

To je bilo 2018. godine, ubrzo nakon operacije lakta, povrede koja ga je dugo mučila i zbog koje je bio neprepoznatljiv.

Sve je rezultiralo porazom od Francuza Benoe Pera u drugom kolu Mastersa u Majamiju.

"Rekao mi je 'Prekidam. Izgubio sam u Majamiju, to je bio težak udarac'. Okupio je sve nas i poručio 'Drugari, završio sam'. Bila sam zbunjena, a onda je Novak rekao Eduardu (Artaldi) da priča sa sponzorima i prenese im da prestaje na šest meseci, godinu, možda i zauvek", rekla je Jelena u razgovoru sa Grejemom Besindžerom.

"Plakali smo i svi su mu govorili 'Šta radiš? Nije sada vreme', da ne sme da odustane... Onda smo otišli na odmor, hteo je da se izoluje od tenisa i kada je to, onda ne želi ni da ga gleda. A ja volim tenis, vodila sam decu da igram s njima, a onda se Novak pojavio četvrtog dana. Video me je kako igram protiv stare mašine za tenis, Stefan se pored takođe igrao... Za njega tenis nije više bio zabavan, hteo je da uživa bez priitiska".

Jelena je nastavila u dahu.

"Došao je bez patika, majice, samo u šortsu i rekao 'Mogu li da dobijem reket', na šta sam mu odgovorila 'Ne, ti si napustio tenis. Napusti teren, ovo je naše vreme'. Šalili smo se malo, a Stefan mu je govorio 'Tata, možeš sada ti'. Uzeo je reket i loptice, servirao nekoliko puta i rekao 'Hm, ne osećam se loše'. Pitala sam ga da li možemo zajedno da igramo i uradili smo to. Poslednjeg dana odmora uzeo je adekvatnu majicu za trening i patike i rekao mi 'Pozvaću Marijana (Vajda) i pitaću ga da se vrati i bude mi opet trener. Odgovorila sam 'Kako to misliš?', uz osmeh... Ostalo je istorija", ispričala je Jelena.

Jelena je opisala da je Novak žurio sa povratkom na teren poslije operacije lakta.

"To je bila ona godina kada je žurio da se vrati tenisu posle operacije. Tih 10 dana se osećao kao da neće više igrati tenis. Nije imao dobre rezultate, žarko ih je želeo i bio je nestrpljiv. Mnogi su mu govorili da uspori, a onda je počeo da bude. Iako deluje da nije neki gubitnik, ipak jeste. Oporavlja se kao feniks, nalazi motivaciju i ponovo sve počinje da gradi", zaključila je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana