Једна од најпопуларнијих звијезда Јужне Кореје мора на војни суд

Agencije
Једна од најпопуларнијих звијезда Јужне Кореје мора на војни суд

СЕУЛ - Ли Санг-Хјун познати поп пјевач, глумац и бивши припадник бенда Биг Банг из Јужне Кореје оптужен је за кршење закона којима се забрањују проституција, коцкање и трговина страном валутом.

 

 

Познатији је под својим умјетничким именом - Сеунгри, што значи "побједа" на корејском осумњичен је да је прекршио неколико закона у својој домовини, укључујући коцкање и плаћање проституткама.

Медији преносе да му сада му пријети одлазак у војску, гдје ће бити приморан изаћи пред војни суд.

Државни војни орган Јужне Кореје је пјевачу уручио позив на служење обавезног војног рока 21 мјесец. У њиховом саопштењу се наводи да ће се суђење Санг-Хјуну наставити на војном суду, чим приступи војсци.

Према тамошњем закону, мушкарци имају право пет пута одгодити служење војног рока под одређеним суловима прије него што наврше 31 годину, али свеукупно вријеме одгађања не смије премашити рок од двије године. Пјевач је одгодио служење у марту прошле године, док јужнокорејски медији преносе да постоји врло мала вјеројатност да ће му даљња одлагања бити одобрена.

Иако тужилаштво није образложило појединости оптужнице, медији из Јужне Кореје преносе да је Сеунгри оптужен за плаћање сексуалних радњи за себе и своје инвеститоре у Тајвану, Јапану и Хонг Конгу, као и да се упустио у недопуштено коцкање изван своје земље. Пјевач је претходно порекао ове оптужбе, преноси АБЦ Неwс.

Биг Банг, чији је члан Сеунгри био, један је од најуспјешнијих јужнокорејских бендова свих времена. Дебитовали су 2006. и постали омиљени у читавој Азији и широм свијета. Према извјештају часописа Форбес, 2015. су остварили зараду од 44 милиона долара. Бенд је тренутно на паузи, јер остали чланови такође служе обавезни војни рок.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана