Ива­на Пе­терс о оно­ме што ни­је про­ба­ла

Agencije
 Ива­на Пе­терс о оно­ме што ни­је про­ба­ла

Вла­сни­ца је­дног од нај­бо­љих во­ка­ла на на­шој му­зичкој сце­ни, не­ка­даш­ња чла­ни­ца гру­пе Тап 011, али и акту­ел­ни члан гру­пе Не­га­тив, Ива­на Пе­терс го­во­ри­ла је ка­ко одржава свој глас у ко­јем ужива­ју сви ко­ји во­ле да слу­ша­ју ње­ну му­зи­ку.

Ива­на каже да је ре­до­вно пеј­ва­ње начин да се одржава глас.

- От­кад знам за се­бе ја сам не­што пе­ва­ла. Би­ла сам у му­зичкој шко­ли, пе­ва­ла сам у хо­ру, али у и две гру­пе. То вам је као кад не­ко ре­до­вно пе­ре зу­бе, ују­тру и увече. Слично је и са гла­сом. Ре­до­вно, кон­стан­тно пје­ва­ње је је­ди­ни начин да се глас одржава - ре­кла је Ива­на.

- Ако бих би­ла по­спа­на или ако бих се ра­збо­ле­ла, евен­ту­ал­но ћута­ла два да­на, си­гур­но не бих мо­гла да пе­вам ова­ко ка­ко то са­да ра­дим - ис­та­кла је Ива­на.

Пје­вачица каже да не­ма не­ки одређени ри­ту­ал ка­да је чува­ње гла­са у пи­та­њу, као што је чуве­но испи­ја­ње ја­је­та. Каже да то ни­је ни­ка­да про­ба­ла.

- Ме­ни та­ко не­што ни­ка­да ни­је би­ло по­тре­бно. Би­ло је и случаје­ва ка­да сам пи­ла хла­дна пића пред нас­туп. Не­ка­да сам би­ла и акти­вни пу­шач, али ни­шта од то­га ми ни­је сме­та­ло да пе­вам - ре­кла је пје­вачица.

Она је на­гла­си­ла да је би­ло мо­ме­на­та ка­да је чак и на­мјер­но ра­ди­ла све ове ства­ри ка­ко би ви­дје­ла да ли може да пје­ва, што јој је пред­став­ља­ло иза­зов. На пи­та­ње за­што је то ра­ди­ла, Ива­на од­го­ва­ра:

"Ето та­ко. Ма­ло сам ја чу­дна", на­ша­ли­ла се Ива­на.

Пје­вачица каже да јој, ка­да је глас у пи­та­њу, по­се­бно сме­та гужва и бу­ка, тачни­је ка­да тре­ба гла­сно да прича, као и па­си­вно пу­ше­ње, иако је не­ка­да ужива­ла у ци­га­ре­та­ма.

- Иако сам бив­ши пу­шач, не пу­шим већ 8 го­ди­на, па­си­вно уди­са­ње ди­ма ми ја­ко сме­та, али ње­га не мо­гу да кон­тро­ли­шем - ис­тиче Ива­на.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана