Историја фаталних инцидената који су се догодили на филмским сетовима

ГС
Историја фаталних инцидената који су се догодили на филмским сетовима

Алек Бoлвин је на снимању филма "Руст" случајно убио директориku фотографије Хејлину Хачинс и ранио редитеља Џоела Соузу.

 Ово није први пут да се на филмском сету догодио инцидент са фаталним исходом,напомиње портал Кликс.

Једна од најпознатијих трагедија догодила се 1994. године на снимању филма "Врана", када је Брендон Ли, син легендарног Бруса Лија , убијен пиштољем у којем је био прави метак.

Истрага је неколико седмица касније открила да је филмска екипа била немарна, али је тужилац одбио да подигне оптужницу против продуцентске куће.

Бизарна несрећа одгирала се и током снимања филма "Midnight Rider: The Gregg Allman Story" 2014. године.

Асистенткињу камере Сару  Џонс прегазио је воз. Када је екипа чула како вози јури према њима, покушали су склонити кревет који се за потребе снимања налазио на шинама.Нажалост, нису успјели у томе.

Сара се успјела склонити на безбједно, али је воз ударио у кревет, који се затим забио у њу и "одбацио" је назад на шине. Имала је 27 година.

Редитељ Рандал Милер одслужио је годину затворске казне након што се изјаснио кривим за ненамјерно убиство, а 2016. је условно пуштен на слободу.

"Resident Evil: The Final Chapter" (2017.) је био филмски пројекат на којем су се догодиле чак двије несреће.

Оливиа Џексон, изгубила је лијеву руку током извођења вратоломије на мотоциклу. Два мјесеца касније Рикардо Корнелис погинуо је када је "хамви" склизнуо с платформе и пао на њега.

Док је " Мрачни витез" (2008.) Кристофера Нолана у великој мјери повезан са смрћу звијезде Хита Леџера, која се догодила мјесецима након што је снимање завршено, треба поменути и да је каскадер Конвеј Вајтклиф погинуо током продукције. Нагињао се кроз прозор "нисана 4x4 "и држао камеру. Аутомобил се забио у дрво, а он је проглашен мртвим на мјесту несреће.

"Топ Ган" (1986.), филм који је прославио Тома Круза, однио је живот Арта Шола. Његов авион срушио се у Тихи океан. Летјелица није могла да одржи висину, а Шолово тијело никада није пронађено.

Глумац Вик Мороу и двоје дјеце погинули су у паду хеликоптера 1982. током снимања "Twilight Zone: The Movie".

Снимали су сцену која укључује експлозије, након чега су се крхотине подигле у ваздух и оштетитле роторе хеликоптера. Пет особа, укључујући редитеља Џона Лендиса, суочило се с оптужбама за ненамјерно убиство, али су на крају ослобођени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана