Istorija fatalnih incidenata koji su se dogodili na filmskim setovima

GS
Istorija fatalnih incidenata koji su se dogodili na filmskim setovima

Alek Bolvin je na snimanju filma "Rust" slučajno ubio direktoriku fotografije Hejlinu Hačins i ranio reditelja Džoela Souzu.

 Ovo nije prvi put da se na filmskom setu dogodio incident sa fatalnim ishodom,napominje portal Kliks.

Jedna od najpoznatijih tragedija dogodila se 1994. godine na snimanju filma "Vrana", kada je Brendon Li, sin legendarnog Brusa Lija , ubijen pištoljem u kojem je bio pravi metak.

Istraga je nekoliko sedmica kasnije otkrila da je filmska ekipa bila nemarna, ali je tužilac odbio da podigne optužnicu protiv producentske kuće.

Bizarna nesreća odgirala se i tokom snimanja filma "Midnight Rider: The Gregg Allman Story" 2014. godine.

Asistentkinju kamere Saru  Džons pregazio je voz. Kada je ekipa čula kako vozi juri prema njima, pokušali su skloniti krevet koji se za potrebe snimanja nalazio na šinama.Nažalost, nisu uspjeli u tome.

Sara se uspjela skloniti na bezbjedno, ali je voz udario u krevet, koji se zatim zabio u nju i "odbacio" je nazad na šine. Imala je 27 godina.

Reditelj Randal Miler odslužio je godinu zatvorske kazne nakon što se izjasnio krivim za nenamjerno ubistvo, a 2016. je uslovno pušten na slobodu.

"Resident Evil: The Final Chapter" (2017.) je bio filmski projekat na kojem su se dogodile čak dvije nesreće.

Olivia Džekson, izgubila je lijevu ruku tokom izvođenja vratolomije na motociklu. Dva mjeseca kasnije Rikardo Kornelis poginuo je kada je "hamvi" skliznuo s platforme i pao na njega.

Dok je " Mračni vitez" (2008.) Kristofera Nolana u velikoj mjeri povezan sa smrću zvijezde Hita Ledžera, koja se dogodila mjesecima nakon što je snimanje završeno, treba pomenuti i da je kaskader Konvej Vajtklif poginuo tokom produkcije. Naginjao se kroz prozor "nisana 4x4 "i držao kameru. Automobil se zabio u drvo, a on je proglašen mrtvim na mjestu nesreće.

"Top Gan" (1986.), film koji je proslavio Toma Kruza, odnio je život Arta Šola. Njegov avion srušio se u Tihi okean. Letjelica nije mogla da održi visinu, a Šolovo tijelo nikada nije pronađeno.

Glumac Vik Morou i dvoje djece poginuli su u padu helikoptera 1982. tokom snimanja "Twilight Zone: The Movie".

Snimali su scenu koja uključuje eksplozije, nakon čega su se krhotine podigle u vazduh i oštetitle rotore helikoptera. Pet osoba, uključujući reditelja Džona Lendisa, suočilo se s optužbama za nenamjerno ubistvo, ali su na kraju oslobođeni.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana