“Iron Maiden” избацио сингл након пет година: Повратак хеви метал легенди

Б. П.
“Iron Maiden” избацио сингл након пет година: Повратак хеви метал легенди

ПАРИЗ - Легендарни хеви метал састав “Iron Maiden” објавио је нову пјесму под називом “The Writing on the wall”, заједно са пратећим анимираним музичким спотом. Пјевач Брус Дикинсон и гитариста Адријан Смит написали су текст и музику, док су је Кевин Ширли и басиста Стив Херис копродуцирали.

Промо кампања која је довела до изласка сингла садржавала је још много трагова и скривених порука, од којих многе наизглед имплицирају долазак новог албума бенда - првог у шест година.

Музички видео за пјесму је одговарајуће амбициозан. Почиње уморним скитницом у отрцаној мајици бенда која се тетура кроз пустињу држећи летак. Видео се затим претвара у еп у стилу Мед Макса, препуну лутајућих моториста, прождрљивих политичара и крвожедних, демонских створења. Наравно, позната маскота бенда Еди такође се појављује, овог пута као џиновски, роботски самурај.

Продуцент Кевин Ширли је прошле године алудирао на нову музику групе.

- Отишао сам без породице у Париз, гдје сам провео наредна три мјесеца веома вриједно радећи на неименованом, али не баш тајном пројекту. Завршио сам са гласним звоњавом у ушима - написао је Ширли на “Твитеру”.

Ово би био први албум оригиналног материјала “Iron Maiden” од плоче “Book of Souls” из 2015. године, њиховог најдужег албума и првог двоструког ЛП-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана