“Iron Maiden” izbacio singl nakon pet godina: Povratak hevi metal legendi

B. P.
“Iron Maiden” izbacio singl nakon pet godina: Povratak hevi metal legendi

PARIZ - Legendarni hevi metal sastav “Iron Maiden” objavio je novu pjesmu pod nazivom “The Writing on the wall”, zajedno sa pratećim animiranim muzičkim spotom. Pjevač Brus Dikinson i gitarista Adrijan Smit napisali su tekst i muziku, dok su je Kevin Širli i basista Stiv Heris koproducirali.

Promo kampanja koja je dovela do izlaska singla sadržavala je još mnogo tragova i skrivenih poruka, od kojih mnoge naizgled impliciraju dolazak novog albuma benda - prvog u šest godina.

Muzički video za pjesmu je odgovarajuće ambiciozan. Počinje umornim skitnicom u otrcanoj majici benda koja se tetura kroz pustinju držeći letak. Video se zatim pretvara u ep u stilu Med Maksa, prepunu lutajućih motorista, proždrljivih političara i krvožednih, demonskih stvorenja. Naravno, poznata maskota benda Edi takođe se pojavljuje, ovog puta kao džinovski, robotski samuraj.

Producent Kevin Širli je prošle godine aludirao na novu muziku grupe.

- Otišao sam bez porodice u Pariz, gdje sam proveo naredna tri mjeseca veoma vrijedno radeći na neimenovanom, ali ne baš tajnom projektu. Završio sam sa glasnim zvonjavom u ušima - napisao je Širli na “Tviteru”.

Ovo bi bio prvi album originalnog materijala “Iron Maiden” od ploče “Book of Souls” iz 2015. godine, njihovog najdužeg albuma i prvog dvostrukog LP-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana