Игра “Hogwarts Legacy”, инспирисана свијетом Харија Потера, стиже сљедеће године: Откривање тајни чаробњачког свијета

Г.С.
Игра “Hogwarts Legacy”, инспирисана свијетом Харија Потера, стиже сљедеће године: Откривање тајни чаробњачког свијета

Дуго очекивана и најављивана видео-игра инспирисана књижевним дјелима Џ. К. Роулинг, посвећеним Хогвортсу и Харију Потеру, “Hogwarts Legacy”, недавно је доживјела своју званичну најаву.

“Hogwarts Legacy” је “open world” акциона игра са замишљеним играњем улога, смјештена у добро познатом универзуму популарног серијала о младом чаробњаку. Радња се одвија негдје око 1800. године, неколико деценија прије догађаја приказаних у филмовима “Фантастичне звијери” и читав вијек прије рођења насловног лика славног серијала Џ. К. Роулинг.

Предсједник одјељења за игре у компанији “Ворнер брадерс” Дејвид Хадад навео је да је играње ове игре другачије од свега у било којем свијету чаробњаштва.

- “Hogwarts Legacy” играчима даје могућност да контролишу своје искуство. Ово је богат и дубок свијет, препун акције посуте магијом те детаљних и мистериозних прича - навео је он.

У самој игри, играчи ће имати могућност да уђу у лик вјештице или чаробњака и искусе живот у Хогвортсу. Као једини који посједују кључ древне тајне, играчи ће се наћи у мисији спасавања чаробног свијета од пријетње која се надвила над њим.

- Сада је могуће преузети контролу над акцијом и бити центар сопствене авантуре. Сада можеш ­да кренеш на пут кроз познате локације док истражујеш фантастичне звијери. Можеш да осмислиш свој лик и напитке које ће користити, да усавршиш вјештине припреме тих напитака, бацања чини, да развијеш таленте и постанеш чаробњак који си одувијек желио да постанеш - наведено је у најави игре.

Игра ће понудити играчима могућност избора између добра и зла, свјетла и таме, а сложени систем игре омогућиће потпуно прилагођавање и усклађивање главног лика начињеним изборима, његово унапређење, али и небројене чаролије и разноврсне магичне потезе.

- Ти си студент који држи кључ древних тајни које пријете да уруше свијет чаробњака. Касно су те прихватили у школу Хогвортс, а ти ћеш ускоро открити да ниси само обичан ученик. Посједујеш изванредне способности да спознаш и усавршиш древну магију. Откриј како је живјети у Хогвортсу, стварати савезнике, борити се са мрачним маговима и буди тај који ће одредити судбину чаробњачког свијета - објављено је у најави.

Игра би требало да буде објављена сљедеће године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана