Igra “Hogwarts Legacy”, inspirisana svijetom Harija Potera, stiže sljedeće godine: Otkrivanje tajni čarobnjačkog svijeta

G.S.
Igra “Hogwarts Legacy”, inspirisana svijetom Harija Potera, stiže sljedeće godine: Otkrivanje tajni čarobnjačkog svijeta

Dugo očekivana i najavljivana video-igra inspirisana književnim djelima Dž. K. Rouling, posvećenim Hogvortsu i Hariju Poteru, “Hogwarts Legacy”, nedavno je doživjela svoju zvaničnu najavu.

“Hogwarts Legacy” je “open world” akciona igra sa zamišljenim igranjem uloga, smještena u dobro poznatom univerzumu popularnog serijala o mladom čarobnjaku. Radnja se odvija negdje oko 1800. godine, nekoliko decenija prije događaja prikazanih u filmovima “Fantastične zvijeri” i čitav vijek prije rođenja naslovnog lika slavnog serijala Dž. K. Rouling.

Predsjednik odjeljenja za igre u kompaniji “Vorner braders” Dejvid Hadad naveo je da je igranje ove igre drugačije od svega u bilo kojem svijetu čarobnjaštva.

- “Hogwarts Legacy” igračima daje mogućnost da kontrolišu svoje iskustvo. Ovo je bogat i dubok svijet, prepun akcije posute magijom te detaljnih i misterioznih priča - naveo je on.

U samoj igri, igrači će imati mogućnost da uđu u lik vještice ili čarobnjaka i iskuse život u Hogvortsu. Kao jedini koji posjeduju ključ drevne tajne, igrači će se naći u misiji spasavanja čarobnog svijeta od prijetnje koja se nadvila nad njim.

- Sada je moguće preuzeti kontrolu nad akcijom i biti centar sopstvene avanture. Sada možeš ­da kreneš na put kroz poznate lokacije dok istražuješ fantastične zvijeri. Možeš da osmisliš svoj lik i napitke koje će koristiti, da usavršiš vještine pripreme tih napitaka, bacanja čini, da razviješ talente i postaneš čarobnjak koji si oduvijek želio da postaneš - navedeno je u najavi igre.

Igra će ponuditi igračima mogućnost izbora između dobra i zla, svjetla i tame, a složeni sistem igre omogućiće potpuno prilagođavanje i usklađivanje glavnog lika načinjenim izborima, njegovo unapređenje, ali i nebrojene čarolije i raznovrsne magične poteze.

- Ti si student koji drži ključ drevnih tajni koje prijete da uruše svijet čarobnjaka. Kasno su te prihvatili u školu Hogvorts, a ti ćeš uskoro otkriti da nisi samo običan učenik. Posjeduješ izvanredne sposobnosti da spoznaš i usavršiš drevnu magiju. Otkrij kako je živjeti u Hogvortsu, stvarati saveznike, boriti se sa mračnim magovima i budi taj koji će odrediti sudbinu čarobnjačkog svijeta - objavljeno je u najavi.

Igra bi trebalo da bude objavljena sljedeće godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana