Хрватица жели представљати Србију на Евровизији: Можете ме звати Србос, а не Врбос

ГС
Foto: Принтскрин

Велика прашина се подигла око хрватске пјевачице Мартине Врбос, која се такмичи на "Пјесми за Евровизију", јер жели да представља Србију у Шведској.

Мартина Врбос је истакла да се пријављивала и за хрватску “Дору”, али да никад није прошла, па се опробала у Србији.

У емисији “Амиџи шоу”, гдје је Мартина гостовала, пјевачица је након најаве водитеља подигла три прста и поручила:

"Од вечерас ме можете звати Мартина Србос, а не Врбос!".

Мартина Врбос (39) из Ријеке се такмичи на избору за “Евровизију”, који се одржава крајем фебруара. Иако је удата у Србији, читаву деценију живи у Београду и има српско држављанство, Мартину су поједини напали на друштвеним мрежама што не покуша прво да представља Хрватску, а онда неку другу земљу.

Мартина се овим поводом недавно огласила отвореним писмом.

"Ја сам Мартина Врбос, умјетница, пјевачица. Да ли сте знали да умјетници немају поријекло, земљу, држављанство и националност? Да ли сте знали да умјетници не знају ни за боју коже? Да ли сте знали да је умјетницима у музичкој индустрији, којој ја припадам, музика једина религија? Ако нисте, вријеме је да сви схвате да (потенцијално) Србију на Евровизији у Малмеу неће представљати Хрватица, већ пјевачица, умјетница, која је у клубу Квинси Џонс пјевала пред великим музичким именима у публици и нису ме питали ко сам и одакле сам", навела је, па закључила:

"Сада ви мени реците ко сам ја и ко ће, у случају да пјесма 'Да ме волиш' побједи, представљати Србију у Малмеу?", пише "Блиц".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана