Hrvatica želi predstavljati Srbiju na Evroviziji: Možete me zvati Srbos, a ne Vrbos

GS
Foto: Printskrin

Velika prašina se podigla oko hrvatske pjevačice Martine Vrbos, koja se takmiči na "Pjesmi za Evroviziju", jer želi da predstavlja Srbiju u Švedskoj.

Martina Vrbos je istakla da se prijavljivala i za hrvatsku “Doru”, ali da nikad nije prošla, pa se oprobala u Srbiji.

U emisiji “Amidži šou”, gdje je Martina gostovala, pjevačica je nakon najave voditelja podigla tri prsta i poručila:

"Od večeras me možete zvati Martina Srbos, a ne Vrbos!".

Martina Vrbos (39) iz Rijeke se takmiči na izboru za “Evroviziju”, koji se održava krajem februara. Iako je udata u Srbiji, čitavu deceniju živi u Beogradu i ima srpsko državljanstvo, Martinu su pojedini napali na društvenim mrežama što ne pokuša prvo da predstavlja Hrvatsku, a onda neku drugu zemlju.

Martina se ovim povodom nedavno oglasila otvorenim pismom.

"Ja sam Martina Vrbos, umjetnica, pjevačica. Da li ste znali da umjetnici nemaju porijeklo, zemlju, državljanstvo i nacionalnost? Da li ste znali da umjetnici ne znaju ni za boju kože? Da li ste znali da je umjetnicima u muzičkoj industriji, kojoj ja pripadam, muzika jedina religija? Ako niste, vrijeme je da svi shvate da (potencijalno) Srbiju na Evroviziji u Malmeu neće predstavljati Hrvatica, već pjevačica, umjetnica, koja je u klubu Kvinsi Džons pjevala pred velikim muzičkim imenima u publici i nisu me pitali ko sam i odakle sam", navela je, pa zaključila:

"Sada vi meni recite ko sam ja i ko će, u slučaju da pjesma 'Da me voliš' pobjedi, predstavljati Srbiju u Malmeu?", piše "Blic".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana