“Has fallen” добија још три наставка

Agencije
“Has fallen” добија још три наставка

Глумац Џерард Батлер изгледа још није завршио са ликом тајног агента и тјелохранитеља предсједника Сједињених Америчких Држава Мајка Банинга, из акцијског серијала “Has fallen”.

 

Серијал је почео филмом “Пад Олимпа” из 2013. године, а пратили су га наставци “Пад Лондона” (2016) и овогодишњи “Пад анђела”.

Изгледа да се серијал неће задржати само на једној трилогији, јер је још једна у припреми.

“Пад Олимпа” режирао је Антоан Фукуа, “Пад Лондона” Бабак Нажафи, док је трећи дио режирао Рик Роман Вог.

Продуцент серијала Алан Сигел открио је да постоје планови за четврти, пети и шести наставак, који ће чинити нову трилогију те да постоје планови за серију чија радња ће проширити свијет поменутог серијала.

Он је додао да постоји и опција продаје франшизе међународним телевизијама, за верзије у којима би могли да глуме локални глумци.

- Ако бисмо то урадили у Индији, звијезда би била дио филма “Пад анђела 4”. Ово би одвело Мајка Банинга у други универзум, одвојено од лика приказаног на великом платну или у серијама. Могуће је да је франшиза довољно велика да се нешто такво направи - навео је Сигел.

“Has fallen” трилогија је укупно зарадила 509,3 милиона долара на свјетском тржишту, а серијал је добио помијешане критике. И упркос томе што је називан лошом верзијом франшизе “Умри мушки”, серијал је током неколико година успио да опстане и достигне солидну гледаност.

Уз Мајка Банинга стални дио серијала је и глумац Морган Фримен, који је у прва два филма глумио представника Бијеле куће, а у трећем предсједника САД.

- Након догађаја из прошлог филма, агенту Мајку Банингу је намјештен атентат на предсједника Сједињених Америчких Држава. Док га прогоне његова агенције и ФБИ, Банинг мора да скине љагу са свог имена те да разоткрије праву терористичку пријетњу за државу и предсједника - назначено је раније о трећем дијелу филма.

Важан дио ове филмске приче је и Лија Банинг, Мајкова жена, коју је у прва два филма глумила Рада Мичер, а у трећем ју је замијенила Пајпер Перабо.

Иако ништа у вези са радњом планираних дијелова није познато те ни са главним и споредним улогама, велика је вјероватноћа да ће Џерард Батлер репризирати своју улогу Мајка Банинга.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана