“Has fallen” dobija još tri nastavka

Agencije
“Has fallen” dobija još tri nastavka

Glumac Džerard Batler izgleda još nije završio sa likom tajnog agenta i tjelohranitelja predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Majka Baninga, iz akcijskog serijala “Has fallen”.

 

Serijal je počeo filmom “Pad Olimpa” iz 2013. godine, a pratili su ga nastavci “Pad Londona” (2016) i ovogodišnji “Pad anđela”.

Izgleda da se serijal neće zadržati samo na jednoj trilogiji, jer je još jedna u pripremi.

“Pad Olimpa” režirao je Antoan Fukua, “Pad Londona” Babak Nažafi, dok je treći dio režirao Rik Roman Vog.

Producent serijala Alan Sigel otkrio je da postoje planovi za četvrti, peti i šesti nastavak, koji će činiti novu trilogiju te da postoje planovi za seriju čija radnja će proširiti svijet pomenutog serijala.

On je dodao da postoji i opcija prodaje franšize međunarodnim televizijama, za verzije u kojima bi mogli da glume lokalni glumci.

- Ako bismo to uradili u Indiji, zvijezda bi bila dio filma “Pad anđela 4”. Ovo bi odvelo Majka Baninga u drugi univerzum, odvojeno od lika prikazanog na velikom platnu ili u serijama. Moguće je da je franšiza dovoljno velika da se nešto takvo napravi - naveo je Sigel.

“Has fallen” trilogija je ukupno zaradila 509,3 miliona dolara na svjetskom tržištu, a serijal je dobio pomiješane kritike. I uprkos tome što je nazivan lošom verzijom franšize “Umri muški”, serijal je tokom nekoliko godina uspio da opstane i dostigne solidnu gledanost.

Uz Majka Baninga stalni dio serijala je i glumac Morgan Frimen, koji je u prva dva filma glumio predstavnika Bijele kuće, a u trećem predsjednika SAD.

- Nakon događaja iz prošlog filma, agentu Majku Baningu je namješten atentat na predsjednika Sjedinjenih Američkih Država. Dok ga progone njegova agencije i FBI, Baning mora da skine ljagu sa svog imena te da razotkrije pravu terorističku prijetnju za državu i predsjednika - naznačeno je ranije o trećem dijelu filma.

Važan dio ove filmske priče je i Lija Baning, Majkova žena, koju je u prva dva filma glumila Rada Mičer, a u trećem ju je zamijenila Pajper Perabo.

Iako ništa u vezi sa radnjom planiranih dijelova nije poznato te ni sa glavnim i sporednim ulogama, velika je vjerovatnoća da će Džerard Batler reprizirati svoju ulogu Majka Baninga.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana