Група Квин креће на турнеју по САД, пjевач ће бити Адам Ламберт

Танјуг
Foto: Агенције

ЛОНДОН- Британска рок група Квин саопштила је данас да крећу на путовање по САД у оквиру ''Рапсоди'' турнеје, а на мjесту пjевача поново ће бити американац Адам Ламберт.

Они ће од 4. октобра до 11. новембра одсвирати 14 концерата, а како је рекао Меј, сет-листа и концерти разликоваће се од посљедње турнеје из 2019. године, преноси Ројтерс.

''Обишли смо цијели свијет, свашта се издешавало. Биће различитих песама, другачије продукције, увијек стављамо нове ствари'', рекао је гитарсита.

Како наводи агенција, нова турнеја састојаће се од концерата који ће трајати око 150 минута, на којима ће бенд, између осталог, изводити класике попут ''We Will Rock You'', ''Killer Queen'', ''Don't Stop Me Now'', или ''Bohemian Rhapsody'', а на бини ће бити кориштени посебни специјални ефекти.

''Лијепо је дати визуелни контекст пјесмама које људи тако добро познају, тако се мијења перцепција о томе о чему пјесма говори, или осјећај који песма доноси. Тако и освјежавамо хитове, дајемо неку нову дубину'', навео је Меј.

Прошлог октобра, Квин су објавили изгубљену пјесму ''Face It Alone'', на којој пева покојни фронтмен и један од најцјењенијих пјевача свх времена, Фреди Меркјури, а која је снимљена још 80-их година и треблао је да се нађе на албуму ''The Miracle''.

Упитан да ли публика у будућности може да очекује објављивање још пјесама на којима је пјевао Меркјури, Меј је навео да је ''то тешко рећи'', и додао да сигурно постоји још изгубљених снимака, али да их је тешко пронаћи.

Брајана Меја прошле седмице је британски краљ Чарлс прогласио за витеза због његових доприноса музици.

''Било је лијепо видјети краља, са којим смо у контату посљедњих година. Церемонија је била интимна, моја породица је била тамо. Спустио је мач на моја рамена, и питао ме како су ми кољена. Ја сам заправо годину дана старији од њега'', рекао је Меј.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана