Grupa Kvin kreće na turneju po SAD, pjevač će biti Adam Lambert

Tanjug
Foto: Agencije

LONDON- Britanska rok grupa Kvin saopštila je danas da kreću na putovanje po SAD u okviru ''Rapsodi'' turneje, a na mjestu pjevača ponovo će biti amerikanac Adam Lambert.

Oni će od 4. oktobra do 11. novembra odsvirati 14 koncerata, a kako je rekao Mej, set-lista i koncerti razlikovaće se od posljednje turneje iz 2019. godine, prenosi Rojters.

''Obišli smo cijeli svijet, svašta se izdešavalo. Biće različitih pesama, drugačije produkcije, uvijek stavljamo nove stvari'', rekao je gitarsita.

Kako navodi agencija, nova turneja sastojaće se od koncerata koji će trajati oko 150 minuta, na kojima će bend, između ostalog, izvoditi klasike poput ''We Will Rock You'', ''Killer Queen'', ''Don't Stop Me Now'', ili ''Bohemian Rhapsody'', a na bini će biti korišteni posebni specijalni efekti.

''Lijepo je dati vizuelni kontekst pjesmama koje ljudi tako dobro poznaju, tako se mijenja percepcija o tome o čemu pjesma govori, ili osjećaj koji pesma donosi. Tako i osvježavamo hitove, dajemo neku novu dubinu'', naveo je Mej.

Prošlog oktobra, Kvin su objavili izgubljenu pjesmu ''Face It Alone'', na kojoj peva pokojni frontmen i jedan od najcjenjenijih pjevača svh vremena, Fredi Merkjuri, a koja je snimljena još 80-ih godina i treblao je da se nađe na albumu ''The Miracle''.

Upitan da li publika u budućnosti može da očekuje objavljivanje još pjesama na kojima je pjevao Merkjuri, Mej je naveo da je ''to teško reći'', i dodao da sigurno postoji još izgubljenih snimaka, ali da ih je teško pronaći.

Brajana Meja prošle sedmice je britanski kralj Čarls proglasio za viteza zbog njegovih doprinosa muzici.

''Bilo je lijepo vidjeti kralja, sa kojim smo u kontatu posljednjih godina. Ceremonija je bila intimna, moja porodica je bila tamo. Spustio je mač na moja ramena, i pitao me kako su mi koljena. Ja sam zapravo godinu dana stariji od njega'', rekao je Mej.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana