Грчка даје држављанство и супрузи и дјеци Тома Хенкса

Танјуг
Грчка даје држављанство и супрузи и дјеци Тома Хенкса

АТИНА - Грчка влада проширила је своју понуду за додјелу почасног држављанства америчком глумцу Тому Хенксу и на његову супругу и њихово двоје деце, у знак захвалности породици за њихову помоћ жртвама пожара који су захватили Грчку 2018. године.

Прошлог мјесеца грчки председник Прокопис Павлопоулос потписао је указ о додјели почасног држављанства 63-годишњем Хенксу, "обожаватељу Грчке".

"Породица Хенкс дала је сигнал широм свијета за хитне акције помоћи нашим суграђанима страдалим од пожара''', наводи се у указу потписаном 27. децембра и додаје да Хенксови имају изузетне заслуге за помоћ Грчкој кроз подршку добротворним организацијама.

У пожарима током јула 2018. године у околини Атине погинуло је више од 100 људи.

Хенкс са женом, глумицом и продуценткињом Ритом Вилсон, која има грчко и бугарско порекло, и синовима Честером и Труманом често љетује у Грчкој, на острву Антипарос.

Вилсонова је продуценткиња филма "Моја велика мрсна православна свадба" из 2002. године, о животу породице грчких имиграната у предграђу Чикага, веома везане за корене и традицију.

Хенкс је два пута добио Оскара за најбољег глумца, за улоге у филмовима "Филаделфија" и "Форест Гамп".

Према грчком закону, почасно држављанство може бити додијељено особи која има изузетне заслуге или ако је додјела тог држављанства у јавном интересу.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана