Глумац Милош Тимотијевић добитник награде “Дуга”: Допринио разумијевању ЛГБТ популације

Агенције
Глумац Милош Тимотијевић добитник награде “Дуга”: Допринио разумијевању ЛГБТ популације

Глумац Милош Тимотијевић добитник је овогодишње награде “Дуга” због начина на који је реаговао на бурне реакције јавности на улогу геј полицајца у популарној серији “Јужни ветар”.

Тимотијевић је нагласио да те сцене за њега нису ништа страшно, те да је ужасно што се дигла толика помпа због једног геј пољупца.

- То је доказ колико смо ми мала и примитивна средина у којој људи не разумеју шта је глума и улога. Али ме још више забрињава што видим да је Србији много теже пало што је Ступар геј, него што је корумпирани полицајац - казао је Тимотијевић.

Због геј сцене популарном глумцу путем друштвених мрежа упућен је велики број пријетњи, али оне га нису натјерале да промијени своје ставове према ЛГБТ особама.

Жири за додјелу награде “Дуга” у образложењу је навео да је Тимотијевић кроз бројне афирмативне медијске изјаве и интервјуе тим поводом, посебно имајући у виду да је захваљујући својој професији широко препознатљива јавна личност, суштински допринио бољем разумијевању и унапређењу положаја ЛГБТ популације.

У ужем избору за поменуту награду били су “Мерлинка фестивал”, Компанија “Х&М” Србија, Агенција “McCann” Београд и фотограф Александар Црногорац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана