Glumac Miloš Timotijević dobitnik nagrade “Duga”: Doprinio razumijevanju LGBT populacije

Agencije
Glumac Miloš Timotijević dobitnik nagrade “Duga”: Doprinio razumijevanju LGBT populacije

Glumac Miloš Timotijević dobitnik je ovogodišnje nagrade “Duga” zbog načina na koji je reagovao na burne reakcije javnosti na ulogu gej policajca u popularnoj seriji “Južni vetar”.

Timotijević je naglasio da te scene za njega nisu ništa strašno, te da je užasno što se digla tolika pompa zbog jednog gej poljupca.

- To je dokaz koliko smo mi mala i primitivna sredina u kojoj ljudi ne razumeju šta je gluma i uloga. Ali me još više zabrinjava što vidim da je Srbiji mnogo teže palo što je Stupar gej, nego što je korumpirani policajac - kazao je Timotijević.

Zbog gej scene popularnom glumcu putem društvenih mreža upućen je veliki broj prijetnji, ali one ga nisu natjerale da promijeni svoje stavove prema LGBT osobama.

Žiri za dodjelu nagrade “Duga” u obrazloženju je naveo da je Timotijević kroz brojne afirmativne medijske izjave i intervjue tim povodom, posebno imajući u vidu da je zahvaljujući svojoj profesiji široko prepoznatljiva javna ličnost, suštinski doprinio boljem razumijevanju i unapređenju položaja LGBT populacije.

U užem izboru za pomenutu nagradu bili su “Merlinka festival”, Kompanija “H&M” Srbija, Agencija “McCann” Beograd i fotograf Aleksandar Crnogorac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana