Филм Паразит погурао бизнис у пицерији, помама и за нудлама

Агенције
Филм Паразит погурао бизнис у пицерији, помама и за нудлама

СЕУЛ - Од када су у јужнокорејском филму Паразит, који је овог мjесеца добио Оскара, приказани лого и кутија пицерије за коју главни ликови у почетку раде, од тад је продаја у овом објекту који заиста постоји увећана за 50 одсто.

Реч је о пицерији "Sky Pizza" у коју туристи сада свраћају много чешће и сликају се са "кутијама" у којима се носе пице, а које су им посебно интересантне, јер су чланови породице Ким на почетку филма зарађивали новац тако што су савијали картон и правили кутије.

Иако се они у филму муче и показатељ су суровог капитализма који влада у данашњем друштву, баш овај "очајнички посао" је пицерији приказаној у Паразиту, донио дупло већи промет, а Еом Хангил, власница пицерије, рекла је за ABC News да посао "цвjета као луд", преноси Банкар.ме. 

Новинари кажу да је власница пицерије говорила шапатом, јер је у последња два дана била интервјуисана око 30 пута. 

Иначе, ова пицерија раније уопште није била много популарна, што је такође симболично, јер је можда режисер Бон Џун-Хо управо зато и одабрао, као одговор на монополистички капитал.

"Дошао сам да пробам пицу, али и да осјетим атмосферу из филма. Међутим, морам да чекам сатима, јер је место толико посјећено да им је понестало теста за пицу", каже један од туриста.

Након филма, завладала је помама и за такозваним јелом рамдон, а реч је о нудлама које мама Ким спрема за укућане породице Парк. 

Домаћице су масовно почеле да спремају ово јело код куће, а њихови рецепти и фотографије постали су вирални у трен ока.

У фирми "Nongshim", која производи две врсте нудла, кажу да им је продаја због филма скочила за 60 одсто и то у периоду који обухвата неколико недеља пре и неколико дана послије додјеле Оскара.

Филм Паразит прати двије породице, једну на ивици егзистенције - Ким, и другу која убира сав друштвени "кајмак" - Парк. 

Сплетом занимљивих околности, породица Ким коју чине мама, тата, син и ћерка се запосле код такође четворочлане богаташке породице и тада крећу интриге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана