Фестивал посвећен кантауторима на Зеленковцу

Agencije
Фестивал посвећен кантауторима на Зеленковцу

Први регионални шумски фестивал музичких кантаутора под називом “Кантарион” биће одржан на излетишту Зеленковац у Подрашници код Мркоњић Града 30. новембра и 1. децембра 2019. године, у организацији удружења “Еко-зона Зеленковац”.

- На дводневном дружењу наступиће тренутно најактуелнији кантаутори које регион може да понуди, а у питању је први фестивал оваквог типа у Републици Српској,  у БиХ, а вјероватно и у региону, с обзиром на локацију на којој ће ова музичка манифестација бити одржана, тј. у шуми, навели су организатори.

 

На фестивалу ће наступити: Лука Глувић (Гросупље), ШећеЯ (Вараждин), Лучка Управа (Сарајево), Грацин (Сплит), Стана (Бањалука) и Марко Бабовић (Лозница)

Име фестивала је игра ријечи, јер асоцира на кантауторе, али и биљку кантарион која је веома љековита и за коју се каже да “цвјета током љета и да скупља сунчеве зраке да би их људима дао за вријеме тамних мјесеци”. У оквиру фестивала одржаће се и радионица на тему употребе кантариона у исхрани и здрављу, које ће организовати чланови “Еко-зоне Зеленковац”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана