Festival posvećen kantautorima na Zelenkovcu

Agencije
Festival posvećen kantautorima na Zelenkovcu

Prvi regionalni šumski festival muzičkih kantautora pod nazivom “Kantarion” biće održan na izletištu Zelenkovac u Podrašnici kod Mrkonjić Grada 30. novembra i 1. decembra 2019. godine, u organizaciji udruženja “Eko-zona Zelenkovac”.

- Na dvodnevnom druženju nastupiće trenutno najaktuelniji kantautori koje region može da ponudi, a u pitanju je prvi festival ovakvog tipa u Republici Srpskoj,  u BiH, a vjerovatno i u regionu, s obzirom na lokaciju na kojoj će ova muzička manifestacija biti održana, tj. u šumi, naveli su organizatori.

 

Na festivalu će nastupiti: Luka Gluvić (Grosuplje), ŠećeЯ (Varaždin), Lučka Uprava (Sarajevo), Gracin (Split), Stana (Banjaluka) i Marko Babović (Loznica)

Ime festivala je igra riječi, jer asocira na kantautore, ali i biljku kantarion koja je veoma ljekovita i za koju se kaže da “cvjeta tokom ljeta i da skuplja sunčeve zrake da bi ih ljudima dao za vrijeme tamnih mjeseci”. U okviru festivala održaće se i radionica na temu upotrebe kantariona u ishrani i zdravlju, koje će organizovati članovi “Eko-zone Zelenkovac”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana