Еxit изгласан у топ пет фестивала на свијету

Tanjug
Foto: Exit

НОВИ САД- Еxit фестивал је изгласан за 5. фестивал свијета, објавио је један од водећих свјетских музичких медија DJ Маг, саопштили су из Еxit фестивала.

  Преко 100.000 људи из цијелог свијета гласало је за своје омиљене фестивале, а Еxit се нашао испред гигантских догађаја као што су Glastonbury, Coachella, Burning Man, Lollapalooza, Sziget, Awakenings и многи други!
    "Овим признањем се још једном потврђује глобални углед Еxita, који већ више од две деценије важи за један од најпрестижнијих фестивала на свијету. Посебно је значајна чињеница да је листа формирана искључиво гласовима публике широм планете", изјавио је оснивач и директор Еxit фестивала Душан Ковачевић.
    Гласање за најбоље фестивале је трајало од 5. до 26. октобра 2022. године. На 1. мјесту је белгијски Томорроwланд, следе амерички Ултра Мусиц и ЕDC Лас Вегас, потом британски Creamfold North. 
    Велики значај овог признања је у томе што долази баш од читалаца угледног DJ Маг-а, чије листе Топ 100 фестивала, Топ 100 DJ-ева и Топ 100 клубова представљају индустријски стандард, поготово у електронској музици.  
    Зато не чуди да су фестивали који су се нашли испред нашег највећег фестивала посвећени искључиво електронској музици, док Еxit већ више од две деценије негује мултижанровски приступ. 
    Једно од главних обиљежја по којима је Еxit познат у свету је фамозна Dance Arena, која важи за водећу сцену електронске музике на свијету. 
    Велики допринос дају и Но Слип Нови Сад бина, која је добила и свој вишеструко награђивани фестивал, као и низ мањих бина које већ две деценије промовишу електронску музику. 
    Еxит је до сада угостио најузбудљивија имена електронске музике у последњих 20 година, а многи од њих се редовно налазе на DJ Маг-овој листи најбољих DJ-ева.
    На DJ Маг-овој фестивалској листи се, поред Еxита, нашло и неколико фестивала из региона, као што су Untold, Hideout, Sonus, Ultra Europe, док је на 35. мjесту домаћи Ловефест. 
    Овогодишњи резултати гласања објављени су после трогодишње паузе, а Еxit је на DJ Mag-овој листи био и 2019. године.
    Овај британски магазин са тродеценијском традицијом основан је као месечник посвећен електронској музици и као такав се дистрибуира у више земаља свијета, међу којима су Сједињене Америчке Државе, Шпанија, Француска, Италија, Кина, Холандија, а споменуте листе су његов заштитни знак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана