Exit izglasan u top pet festivala na svijetu

Tanjug
Foto: Exit

NOVI SAD- Exit festival je izglasan za 5. festival svijeta, objavio je jedan od vodećih svjetskih muzičkih medija DJ Mag, saopštili su iz Exit festivala.

  Preko 100.000 ljudi iz cijelog svijeta glasalo je za svoje omiljene festivale, a Exit se našao ispred gigantskih događaja kao što su Glastonbury, Coachella, Burning Man, Lollapalooza, Sziget, Awakenings i mnogi drugi!
    "Ovim priznanjem se još jednom potvrđuje globalni ugled Exita, koji već više od dve decenije važi za jedan od najprestižnijih festivala na svijetu. Posebno je značajna činjenica da je lista formirana isključivo glasovima publike širom planete", izjavio je osnivač i direktor Exit festivala Dušan Kovačević.
    Glasanje za najbolje festivale je trajalo od 5. do 26. oktobra 2022. godine. Na 1. mjestu je belgijski Tomorrowland, slede američki Ultra Music i EDC Las Vegas, potom britanski Creamfold North. 
    Veliki značaj ovog priznanja je u tome što dolazi baš od čitalaca uglednog DJ Mag-a, čije liste Top 100 festivala, Top 100 DJ-eva i Top 100 klubova predstavljaju industrijski standard, pogotovo u elektronskoj muzici.  
    Zato ne čudi da su festivali koji su se našli ispred našeg najvećeg festivala posvećeni isključivo elektronskoj muzici, dok Exit već više od dve decenije neguje multižanrovski pristup. 
    Jedno od glavnih obilježja po kojima je Exit poznat u svetu je famozna Dance Arena, koja važi za vodeću scenu elektronske muzike na svijetu. 
    Veliki doprinos daju i No Slip Novi Sad bina, koja je dobila i svoj višestruko nagrađivani festival, kao i niz manjih bina koje već dve decenije promovišu elektronsku muziku. 
    Exit je do sada ugostio najuzbudljivija imena elektronske muzike u poslednjih 20 godina, a mnogi od njih se redovno nalaze na DJ Mag-ovoj listi najboljih DJ-eva.
    Na DJ Mag-ovoj festivalskoj listi se, pored Exita, našlo i nekoliko festivala iz regiona, kao što su Untold, Hideout, Sonus, Ultra Europe, dok je na 35. mjestu domaći Lovefest. 
    Ovogodišnji rezultati glasanja objavljeni su posle trogodišnje pauze, a Exit je na DJ Mag-ovoj listi bio i 2019. godine.
    Ovaj britanski magazin sa trodecenijskom tradicijom osnovan je kao mesečnik posvećen elektronskoj muzici i kao takav se distribuira u više zemalja svijeta, među kojima su Sjedinjene Američke Države, Španija, Francuska, Italija, Kina, Holandija, a spomenute liste su njegov zaštitni znak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana