Џибонијев мини-албум стигао на свјетске стриминг сервисе

Г.С.
Џибонијев мини-албум стигао на свјетске стриминг сервисе

Џибонијев мини-албум или еп “У по’ уре” доступан је на свим свјетским стриминг платформама, након што је првим синглом “Киша” муњевито заузео регионални етер, потврдивши да је аутор и извођач чије нове пјесме вриједи чекати.

ЦД ће бити у продаји од 25 јуна, а на албуму “У по’ уре” Џибони представља пет нових пјесама, пет прича којима ћемо изнова тумачити и проналазити своје животе, пет синглова различите атмосфере и звука, а опет пјесама препознатљивог рукописа аутора који је већ давно изградио и потврдио свој музички код.

Албум отвара “Киша”, у којој својим препознатљивим рукописом Џибони спаја Далмацију и Африку.

Пјесму “Пијесак ношен вјетром” отвара моћна гитара Влатка Стефановског, сталног сарадника на Џибонијевим албумима од краја деведесетих. У комбинацији са свјетски познатом ритам секцијом, коју смо упознали још на “Миракулу”, а коју чине басиста Пино Паладино и бубњар Ману Каче, “Пијесак ношен вјетром” је права демонстрација моћи врхунске екипа музичара и расна рок пјесма.

Ту је и пјесма “Лажу фотографије”, “Млијеко проливено” те хипнотичка, блузом и госпелом проткана “Ко си да си”, ода женској љепоти и снази, снажна балада тамног сјаја, на којој су главне свирачке дужности одрадили сам Џибони и Никша Братош, продуцент и коаранжер свих пјесама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана