Džibonijev mini-album stigao na svjetske striming servise

G.S.
Džibonijev mini-album stigao na svjetske striming servise

Džibonijev mini-album ili ep “U po’ ure” dostupan je na svim svjetskim striming platformama, nakon što je prvim singlom “Kiša” munjevito zauzeo regionalni eter, potvrdivši da je autor i izvođač čije nove pjesme vrijedi čekati.

CD će biti u prodaji od 25 juna, a na albumu “U po’ ure” Džiboni predstavlja pet novih pjesama, pet priča kojima ćemo iznova tumačiti i pronalaziti svoje živote, pet singlova različite atmosfere i zvuka, a opet pjesama prepoznatljivog rukopisa autora koji je već davno izgradio i potvrdio svoj muzički kod.

Album otvara “Kiša”, u kojoj svojim prepoznatljivim rukopisom Džiboni spaja Dalmaciju i Afriku.

Pjesmu “Pijesak nošen vjetrom” otvara moćna gitara Vlatka Stefanovskog, stalnog saradnika na Džibonijevim albumima od kraja devedesetih. U kombinaciji sa svjetski poznatom ritam sekcijom, koju smo upoznali još na “Mirakulu”, a koju čine basista Pino Paladino i bubnjar Manu Kače, “Pijesak nošen vjetrom” je prava demonstracija moći vrhunske ekipa muzičara i rasna rok pjesma.

Tu je i pjesma “Lažu fotografije”, “Mlijeko proliveno” te hipnotička, bluzom i gospelom protkana “Ko si da si”, oda ženskoj ljepoti i snazi, snažna balada tamnog sjaja, na kojoj su glavne sviračke dužnosti odradili sam Džiboni i Nikša Bratoš, producent i koaranžer svih pjesama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana