Џибони одржао концерт за памћење на Кастелу: Музиком испунио душе

ГС
Foto: В. Шевчук

БАЊАЛУКА- Музичар Златан Стипшић Џибони сјајном енергијом одушевио је бањалучку публику која је са нестрпљењем чекала овај концерт пјевајући из срца највеће хитове овог Сплићанина.

Након тачно четири године од посљедњег наступа у Бањалуци Џибони је синоћ одржао незабораван концерт на тврђави Кастел.

Сви фанови и љубитељи ове музичке звијезде једва су дочекали његов излазак на бину, како би чули све оне хитове чији тактови и текстови чувају бројне успомене.

У пратњи врхунских музичара предвођених маестралним Никшом Братошем, миљеник свих генерација, пјевао је хитове као што су „Посољени зрак и разливена тинта“, „Темпера“, „Либар“, „Жеђам“, „Ово ми је школа“, „Миракул“ и бројне друге.

Публика је сваки такт дочекала громогласним аплаузом, а Џибони је на самом почетку поручио да  сви оставе телефоне, „јер телефони никада неће имати пиксела и гигабајта колико их душа има“.

Уз посебну енергију, емоције и блискост са публиком, по којој је овај пјевач познат, неколико пута је силазио у публику са којом се присјетио сваког свог досадашњег наступа у Бањалуци.

Џибони је синоћ душу дао бањалучкој публици, која му је узвратила истом мјером, а својом спонтаношћу још једном је показао колико је заправо као умјетник велик у својој једноставности.

Бањалука и Џибони су били двије душе, које су се током двосатног концерта савршено међусобно надопуњавале, а сви присутни су након концерта отишли под утисцима, препуни емоција које је кроз своју музику овај велики умјетник заувијек уткао у њих.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана