Džiboni održao koncert za pamćenje na Kastelu: Muzikom ispunio duše

GS
Foto: V. Ševčuk

BANjALUKA- Muzičar Zlatan Stipšić Džiboni sjajnom energijom oduševio je banjalučku publiku koja je sa nestrpljenjem čekala ovaj koncert pjevajući iz srca najveće hitove ovog Splićanina.

Nakon tačno četiri godine od posljednjeg nastupa u Banjaluci Džiboni je sinoć održao nezaboravan koncert na tvrđavi Kastel.

Svi fanovi i ljubitelji ove muzičke zvijezde jedva su dočekali njegov izlazak na binu, kako bi čuli sve one hitove čiji taktovi i tekstovi čuvaju brojne uspomene.

U pratnji vrhunskih muzičara predvođenih maestralnim Nikšom Bratošem, miljenik svih generacija, pjevao je hitove kao što su „Posoljeni zrak i razlivena tinta“, „Tempera“, „Libar“, „Žeđam“, „Ovo mi je škola“, „Mirakul“ i brojne druge.

Publika je svaki takt dočekala gromoglasnim aplauzom, a Džiboni je na samom početku poručio da  svi ostave telefone, „jer telefoni nikada neće imati piksela i gigabajta koliko ih duša ima“.

Uz posebnu energiju, emocije i bliskost sa publikom, po kojoj je ovaj pjevač poznat, nekoliko puta je silazio u publiku sa kojom se prisjetio svakog svog dosadašnjeg nastupa u Banjaluci.

Džiboni je sinoć dušu dao banjalučkoj publici, koja mu je uzvratila istom mjerom, a svojom spontanošću još jednom je pokazao koliko je zapravo kao umjetnik velik u svojoj jednostavnosti.

Banjaluka i Džiboni su bili dvije duše, koje su se tokom dvosatnog koncerta savršeno međusobno nadopunjavale, a svi prisutni su nakon koncerta otišli pod utiscima, prepuni emocija koje je kroz svoju muziku ovaj veliki umjetnik zauvijek utkao u njih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana