Дуо “Буч Кесиди” најавио концерте у Београду, Новом Саду и Загребу

Танјуг
Дуо “Буч Кесиди” најавио концерте у Београду, Новом Саду и Загребу

ПАНЧЕВО - Поп рок бенд “Буч Кесиди” из Панчева, данас је на друштвеним мрежама објавио датуме три велика концерта која ће ове године одржати у Београду, Загребу и Новом Саду.

Популарни дуо који чине бубњар и вокал Зоран Зарубица и гитариста/вокал Лука Рацић, заказали су прво концерт у дворани Спенса у Новом Саду за 20. мај, онда на стадиону “Шалата” у Загребу 27. маја, да би овај триптих концерата заокружили 3. јуна на стадиону Ташмајдан у Београду.

За све концерте продаја карата почиње у четвртак, 19. јануара од 10.00 часова, стоји на њиховој Фејсбук званичној страници.

Повод је обиљежавање јубилеја, 10 година постојања бенда, јер су настали 2013. у Панчеву.

Њихову дискографију чине два студијска албума - “Посесивно-оспулсивни хоспул” (2016) и “Еуфорија” (2019), ЕП издање “Шпанска серија” (2016), као и лајв албум “Еуфорија уживо” (2021) и истоимени дугометражни концертни филм у режији Давида Јовановића.

“У легендарној дворани Спенса одржаћемо први у низу овогодишњих великих концертата. У вашем граду смо почињали сваку нашу турнеју тако да ћемо овај пут озваничити традицију. Број карата је веома ограничен за разлику од других концерата. Припремили смо за вас одређену количину промотивних цена улазница тако да будите брзи и спремни”, поручују Лука и Зоран за концерт 20. маја у Новом Саду и додају - “Буч Кесиди се враћа у Нови Сад, волимо вас”.

Популарни момци из бенда који је име добио према чувеном вестерн филму “Буч Кесиди и Санденс Кид” (1969) редитеља Џорџа Роја Хила, гдје су играли Пол Њумен, Роберт Редфорд и Кетрин Рос, увелико спремају трећи студијски албум и почетком децембра су објавили сингл и спот “Цуримо по асфалту”.

 Најављују и најновију пјесму која излази ускоро - “Скупи снагу”, о чему су писали на Фејсбуку.

“Следећа песма је рокенрол хитчина, зове се ‘Скупи снагу’ и излази веома ускоро!”, пишу Лука и Зоран.

Најавили су и нови концерт у Загребу 27. маја, гдје су, подсјетимо, 2021. године направили прави тријумф јер су распродали чак пет наступа у дворишту Академије ликовних умјетности.

“У самом центру града на легендарном стадиону Шалата под отвореним небом одржаћемо најишчекиванији концерт ове године. Прошли пут смо распродали пет концерата у низу за мање од месец дана, да ли ће сада бити брже?”, најавили су концерт у Загребу из “Буч Кесидија”.

И трећи велики концерт љубитеље овог инди електро рок дуа очекује 3. јуна на стадиону Ташмајдан, а у Београду су они лако распродали концерте у Дому омладине и на Калемегдану, код споменика Победник.

“Ваш најтраженији, а наш највећи концерт у животу десиће се на легендарном стадиону на отвореном. У овом граду је све почело када смо распродали две “Американе” и концерт код Победника. Шта мислите - да ли можемо да распродамо Ташмајдан?”, питају се из овог састава.

Током каријере и у посљедњим сезонама током пандемије од 2021. године, “Буч Кесиди” је био веома тражен и ангажован састав.

Свирали су на свим важним фестивалима – Exit, Beer fest, Арсенал фест 2022 (Крагујевац), Love фест (Врњачка бања), О.К. Фест (Тјентиште), и имали распродате самосталне концерте у Сарајеву, Сплиту, Скопљу, Новом Саду, Подгорици, Нишу, Крушевцу и другим градовима региона.

У својим атрактивним видео спотовима “Ђускање не помаже” и “Пола пет” ангажовали су познате глумце - Миону Марковић, Јасмину Вечански и Александра Срећковића Кубуру.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана