Duo “Buč Kesidi” najavio koncerte u Beogradu, Novom Sadu i Zagrebu

Tanjug
Duo “Buč Kesidi” najavio koncerte u Beogradu, Novom Sadu i Zagrebu

PANČEVO - Pop rok bend “Buč Kesidi” iz Pančeva, danas je na društvenim mrežama objavio datume tri velika koncerta koja će ove godine održati u Beogradu, Zagrebu i Novom Sadu.

Popularni duo koji čine bubnjar i vokal Zoran Zarubica i gitarista/vokal Luka Racić, zakazali su prvo koncert u dvorani Spensa u Novom Sadu za 20. maj, onda na stadionu “Šalata” u Zagrebu 27. maja, da bi ovaj triptih koncerata zaokružili 3. juna na stadionu Tašmajdan u Beogradu.

Za sve koncerte prodaja karata počinje u četvrtak, 19. januara od 10.00 časova, stoji na njihovoj Fejsbuk zvaničnoj stranici.

Povod je obilježavanje jubileja, 10 godina postojanja benda, jer su nastali 2013. u Pančevu.

Njihovu diskografiju čine dva studijska albuma - “Posesivno-ospulsivni hospul” (2016) i “Euforija” (2019), EP izdanje “Španska serija” (2016), kao i lajv album “Euforija uživo” (2021) i istoimeni dugometražni koncertni film u režiji Davida Jovanovića.

“U legendarnoj dvorani Spensa održaćemo prvi u nizu ovogodišnjih velikih koncertata. U vašem gradu smo počinjali svaku našu turneju tako da ćemo ovaj put ozvaničiti tradiciju. Broj karata je veoma ograničen za razliku od drugih koncerata. Pripremili smo za vas određenu količinu promotivnih cena ulaznica tako da budite brzi i spremni”, poručuju Luka i Zoran za koncert 20. maja u Novom Sadu i dodaju - “Buč Kesidi se vraća u Novi Sad, volimo vas”.

Popularni momci iz benda koji je ime dobio prema čuvenom vestern filmu “Buč Kesidi i Sandens Kid” (1969) reditelja Džordža Roja Hila, gdje su igrali Pol Njumen, Robert Redford i Ketrin Ros, uveliko spremaju treći studijski album i početkom decembra su objavili singl i spot “Curimo po asfaltu”.

 Najavljuju i najnoviju pjesmu koja izlazi uskoro - “Skupi snagu”, o čemu su pisali na Fejsbuku.

“Sledeća pesma je rokenrol hitčina, zove se ‘Skupi snagu’ i izlazi veoma uskoro!”, pišu Luka i Zoran.

Najavili su i novi koncert u Zagrebu 27. maja, gdje su, podsjetimo, 2021. godine napravili pravi trijumf jer su rasprodali čak pet nastupa u dvorištu Akademije likovnih umjetnosti.

“U samom centru grada na legendarnom stadionu Šalata pod otvorenim nebom održaćemo najiščekivaniji koncert ove godine. Prošli put smo rasprodali pet koncerata u nizu za manje od mesec dana, da li će sada biti brže?”, najavili su koncert u Zagrebu iz “Buč Kesidija”.

I treći veliki koncert ljubitelje ovog indi elektro rok dua očekuje 3. juna na stadionu Tašmajdan, a u Beogradu su oni lako rasprodali koncerte u Domu omladine i na Kalemegdanu, kod spomenika Pobednik.

“Vaš najtraženiji, a naš najveći koncert u životu desiće se na legendarnom stadionu na otvorenom. U ovom gradu je sve počelo kada smo rasprodali dve “Amerikane” i koncert kod Pobednika. Šta mislite - da li možemo da rasprodamo Tašmajdan?”, pitaju se iz ovog sastava.

Tokom karijere i u posljednjim sezonama tokom pandemije od 2021. godine, “Buč Kesidi” je bio veoma tražen i angažovan sastav.

Svirali su na svim važnim festivalima – Exit, Beer fest, Arsenal fest 2022 (Kragujevac), Love fest (Vrnjačka banja), O.K. Fest (Tjentište), i imali rasprodate samostalne koncerte u Sarajevu, Splitu, Skoplju, Novom Sadu, Podgorici, Nišu, Kruševcu i drugim gradovima regiona.

U svojim atraktivnim video spotovima “Đuskanje ne pomaže” i “Pola pet” angažovali su poznate glumce - Mionu Marković, Jasminu Večanski i Aleksandra Srećkovića Kuburu.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana