Догађај посвећен алтернативној музици 3. и 4. априла у Бањалуци: "BL Ri­sing" у служби хуманости и ауторских бендова

Glas Srpske
Догађај посвећен алтернативној музици 3. и 4. априла у Бањалуци: "BL Ri­sing" у служби хуманости и ауторских бендова

Смотра хуманитарног карактера посвећена ауторским бендовима и алтернативној музици свих жанрова, трећи "BL Ri­sing" биће одржан 3. и 4. априла сљедеће године у бањалучком клубу "Сити паб".

Прво име трећег издања је словеначки бенд "Mo­rost", који је ове године наступао на једном од најзначајнијих европских фестивала алтернативне, рок и метал музике "Меtal Days", одржаном у Толмину (Словенија). Бенд "Mo­ros" основан је 2010. године, а тренутно га чине: Јонас Савшек, Петер Фрол, Блаж Зупан, Андреј Шкоф, Тамара Церовић Ерјавец и Јан Мартин Добре.

На прошла два издања ове смотре наступило је 20 бендова, а пријаве за избор бендова који ће наступати на трећем "BL Ri­sin­gu" отворене су до 16. децембра.

- Идеја о "BL Ri­sing" настала је 2017. године, с циљем да се створи догађај којим би била пружена прилика ауторским бендовима, а у исто вријеме и хуманитарна помоћ онима којима је потребна. Од прикупљених средстава до сада смо помоћ дали јавној кухињи "Оброк љубави" те за лијечење Нине Ближњаковић из Добоја и за лијечење Лафорине болести. У оквиру трећег издања донације ћемо прикупљати за лијечење болесних Сњежане Плавшић-Ђуровић и њеног сина Грегора из Маховљана - назначили су из "BL Ri­sing" тима.

Догађај организује Удружење грађана "Култура култури" из Бањалуке.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана