Događaj posvećen alternativnoj muzici 3. i 4. aprila u Banjaluci: "BL Ri­sing" u službi humanosti i autorskih bendova

Glas Srpske
Događaj posvećen alternativnoj muzici 3. i 4. aprila u Banjaluci: "BL Ri­sing" u službi humanosti i autorskih bendova

Smotra humanitarnog karaktera posvećena autorskim bendovima i alternativnoj muzici svih žanrova, treći "BL Ri­sing" biće održan 3. i 4. aprila sljedeće godine u banjalučkom klubu "Siti pab".

Prvo ime trećeg izdanja je slovenački bend "Mo­rost", koji je ove godine nastupao na jednom od najznačajnijih evropskih festivala alternativne, rok i metal muzike "Metal Days", održanom u Tolminu (Slovenija). Bend "Mo­ros" osnovan je 2010. godine, a trenutno ga čine: Jonas Savšek, Peter Frol, Blaž Zupan, Andrej Škof, Tamara Cerović Erjavec i Jan Martin Dobre.

Na prošla dva izdanja ove smotre nastupilo je 20 bendova, a prijave za izbor bendova koji će nastupati na trećem "BL Ri­sin­gu" otvorene su do 16. decembra.

- Ideja o "BL Ri­sing" nastala je 2017. godine, s ciljem da se stvori događaj kojim bi bila pružena prilika autorskim bendovima, a u isto vrijeme i humanitarna pomoć onima kojima je potrebna. Od prikupljenih sredstava do sada smo pomoć dali javnoj kuhinji "Obrok ljubavi" te za liječenje Nine Bližnjaković iz Doboja i za liječenje Laforine bolesti. U okviru trećeg izdanja donacije ćemo prikupljati za liječenje bolesnih Snježane Plavšić-Đurović i njenog sina Gregora iz Mahovljana - naznačili su iz "BL Ri­sing" tima.

Događaj organizuje Udruženje građana "Kultura kulturi" iz Banjaluke.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana