Дива из Велса се враћа на велика врата

Г.С.
Дива из Велса се враћа на велика врата

Музичка дива Ширли Беси у 83. години снимила је 71. албум, описан као “велико финале” и посветила га фановима.

Након шест година дискографске тишине, дива из Велса се враћа на велика врата албумом којим уједно слави и 70 година каријере.

- Све пјесме које сам одабрала доживљавам веома лично, везане су за мој живот. Надам се да ће значити исто толико и мојој публици - рекла је Беси о  албуму чији се излазак очекује на јесен.

Из дискографске куће “Дека” саопштили су да су пјесме снимане у Лондону, Прагу, Монаку и на југу Француске, те да има нових нумера, написаних управо за Ширли Беси, као и оних које одражавају њен живот и каријеру.

Биограф диве британске музике Џон Вилијамс испричао је да 71. албум можда и није њен посљедњи, уз ријечи да се са неким попут Ширли никада не зна.

- Када неко пјева толико дуго као она, питам се да ли ће икада заиста одустати. Као самохрана мајка са докова Кардифа, још у тинејџерским годинама, са тамнијом бојом коже, успјела  да од себе направи звијезду у бијелој Британији још педесетих година, и то пуком снагом своје личности и талента - рекао је Вилијамс.

Подсјетио је да је Ширли Беси каријеру започела још прије појаве рокенрола на Острву, као и то да је она у музику ушла преко мјузик холова и шоуа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана