Diva iz Velsa se vraća na velika vrata

G.S.
Diva iz Velsa se vraća na velika vrata

Muzička diva Širli Besi u 83. godini snimila je 71. album, opisan kao “veliko finale” i posvetila ga fanovima.

Nakon šest godina diskografske tišine, diva iz Velsa se vraća na velika vrata albumom kojim ujedno slavi i 70 godina karijere.

- Sve pjesme koje sam odabrala doživljavam veoma lično, vezane su za moj život. Nadam se da će značiti isto toliko i mojoj publici - rekla je Besi o  albumu čiji se izlazak očekuje na jesen.

Iz diskografske kuće “Deka” saopštili su da su pjesme snimane u Londonu, Pragu, Monaku i na jugu Francuske, te da ima novih numera, napisanih upravo za Širli Besi, kao i onih koje odražavaju njen život i karijeru.

Biograf dive britanske muzike Džon Vilijams ispričao je da 71. album možda i nije njen posljednji, uz riječi da se sa nekim poput Širli nikada ne zna.

- Kada neko pjeva toliko dugo kao ona, pitam se da li će ikada zaista odustati. Kao samohrana majka sa dokova Kardifa, još u tinejdžerskim godinama, sa tamnijom bojom kože, uspjela  da od sebe napravi zvijezdu u bijeloj Britaniji još pedesetih godina, i to pukom snagom svoje ličnosti i talenta - rekao je Vilijams.

Podsjetio je da je Širli Besi karijeru započela još prije pojave rokenrola na Ostrvu, kao i to da je ona u muziku ušla preko mjuzik holova i šoua.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana