Дикаприо се придружио кампањи за помоћ резервату планинских горила у Конгу

Срна
Дикаприо се придружио кампањи за помоћ резервату планинских горила у Конгу

Леонардо Дикаприо придружио се кампањи за подршку најстаријем природном резервату у Африци, након смртоносног напада на чуваре горила у овом националном парку прошли мјесец.

Национални парк Вирунга у Демократској Републици Конго (ДРК) је популарна туристичка атракција. Резерват је познат као станиште угрожене врсте планинских горила.

У априлу је из засједе убијено 12 чувара, ренџера, пише ББЦ.

"Еартх Аллианце", група у чијем је оснивању учествовао холивудски глумац, поклонила је око два милиона долара фонду. Тачан износ донације није познат.

"Имао сам част да упознам и подржим храбри тим резервата Вирунга у њиховој борби против илегалног вађења нафте током 2013. године", казао је Дикаприо за ББЦ.

Глумац је такођер био извршни продуцент документарног филма "Вирунга" који је 2014. номинован за Оскара.

"Вирунги су хитно потребна средства за заштиту угрожене врсте планинских горила, као и за помоћ ренџерима и породицама оних који су погинули на дужности и подршку напорима да се спријечи ширење заразе. Важно је да се држимо заједно у овим временима огромне кризе", рекао је.

Вирунга парк суочен је с низом пријетњи. Поред недавног напада на ренџера, због коронавируса морао се затворити за туристе, што је резултирало значајним губитком прихода. Научници су такођер рекли да коронавирус представља егзистенцијалну пријетњу за саме гориле.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана