Девет мјесеци истраге - Менсон малтретирао и мајку

Г.С.
Девет мјесеци истраге - Менсон малтретирао и мајку

Након девет мјесеци истраге, судских докумената и интервјуа, “Rolling Stone” објавио је чланак у ком се детаљно бави проблематичном прошлошћу Брајана Варнера, познатијег под умјетничким именом Марилин Менсон.

Варнера су описали као “особу која је придобивала жене кроз ласкање и црни хумор да би их затим излагала злостављању које укључује бичевање, урезивање иницијала у кожу, присилно затварање и силовање”.

Током деценије каријере Варнер је успијевао прикрити своја бројна злостављања скривајући се иза лика Менсона, ког је створио и ког је индустрија подржавала јер је на њему зарађивала.

У чланку се појављују и изјаве његове бивше асистенткиње Ешли Валтерс, бивше партнерке Ешли Морган Смитлајн, Саре Мекнили и глумице Есме Бијанко. Све оне истичу да их је испрва засипао љубављу како би им се приближио, а затим је услиједило злостављање.

Имао је нешто што назива “собом за неваљале дјевојке”, а радило се о ормару у који би их Варнер сатима закључавао и психички мучио. Музичарка Фиби Бриџерс раније ове године оптужила га је да ју је још као тинејџерку затварао у дио куће који је она назвала “собом за силовање”.

Но партнерке нису биле једине жртве. Малтретирао је и чланове бенда, а његов бубњар Кенет Вилсон завршио је у болници након што је Варнер на њега бацио сталак за микрофон.

Један од пријатеља из дјетињства, Тим Вон присјећа се да је Варнер злостављао и своју мајку тако да је на њу урлао и ловио је по кући: “Јурио ју је сталком за микрофон. Питао сам га зашто то ради, а он је рекао: 'Кучка увијек упада у погрешно вријеме.'“

Многи су дуго времена веровали да је то дио његовог перформанса, када би отворено говорио о томе да ужива да улива страх младим дјевојкама и користити тактике застрашивања како би задобио сексуалну контролу.

“Јако смо попустљиви према мушкарцима попут њега, а посебно у музичкој индустрији. Ако ниси женскарош и женомрзац, јеси ли уопште рок звијезда? Прво смо мислили да је театралан, али кад је постао грозан према мени, знала сам да се не шали”, рекла је Бијанко.

Менсон чак и данас ужива подршку. Кање Вест, данас познат као Је, укључио га је у свој перформанс, а многи му и даље јавно дају подршку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана