Devet mjeseci istrage - Menson maltretirao i majku

G.S.
Devet mjeseci istrage - Menson maltretirao i majku

Nakon devet mjeseci istrage, sudskih dokumenata i intervjua, “Rolling Stone” objavio je članak u kom se detaljno bavi problematičnom prošlošću Brajana Varnera, poznatijeg pod umjetničkim imenom Marilin Menson.

Varnera su opisali kao “osobu koja je pridobivala žene kroz laskanje i crni humor da bi ih zatim izlagala zlostavljanju koje uključuje bičevanje, urezivanje inicijala u kožu, prisilno zatvaranje i silovanje”.

Tokom decenije karijere Varner je uspijevao prikriti svoja brojna zlostavljanja skrivajući se iza lika Mensona, kog je stvorio i kog je industrija podržavala jer je na njemu zarađivala.

U članku se pojavljuju i izjave njegove bivše asistentkinje Ešli Valters, bivše partnerke Ešli Morgan Smitlajn, Sare Meknili i glumice Esme Bijanko. Sve one ističu da ih je isprva zasipao ljubavlju kako bi im se približio, a zatim je uslijedilo zlostavljanje.

Imao je nešto što naziva “sobom za nevaljale djevojke”, a radilo se o ormaru u koji bi ih Varner satima zaključavao i psihički mučio. Muzičarka Fibi Bridžers ranije ove godine optužila ga je da ju je još kao tinejdžerku zatvarao u dio kuće koji je ona nazvala “sobom za silovanje”.

No partnerke nisu bile jedine žrtve. Maltretirao je i članove benda, a njegov bubnjar Kenet Vilson završio je u bolnici nakon što je Varner na njega bacio stalak za mikrofon.

Jedan od prijatelja iz djetinjstva, Tim Von prisjeća se da je Varner zlostavljao i svoju majku tako da je na nju urlao i lovio je po kući: “Jurio ju je stalkom za mikrofon. Pitao sam ga zašto to radi, a on je rekao: 'Kučka uvijek upada u pogrešno vrijeme.'“

Mnogi su dugo vremena verovali da je to dio njegovog performansa, kada bi otvoreno govorio o tome da uživa da uliva strah mladim djevojkama i koristiti taktike zastrašivanja kako bi zadobio seksualnu kontrolu.

“Jako smo popustljivi prema muškarcima poput njega, a posebno u muzičkoj industriji. Ako nisi ženskaroš i ženomrzac, jesi li uopšte rok zvijezda? Prvo smo mislili da je teatralan, ali kad je postao grozan prema meni, znala sam da se ne šali”, rekla je Bijanko.

Menson čak i danas uživa podršku. Kanje Vest, danas poznat kao Je, uključio ga je u svoj performans, a mnogi mu i dalje javno daju podršku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana