Дамир Урбан позвао публику да учествује у настанку њихове нове пјесме VIDEO

Агенције
Дамир Урбан позвао публику да учествује у настанку њихове нове пјесме VIDEO

Дамир Урбан и његов бенд "Урбан&4" објавили су демо-снимак пјесме "Псећа олуја", а спот постављен на YouTube свједочи о томе да је сваки члан бенда радио из свога дома. Урбан се огласио и путем друштвених мрежа позвавши пријатеље, колеге музичаре и публику да учествују у коначној верзији пјесме.

"Кад су нам се раније договорени концерти почели одгађати и отказивати због новонастале ситуације с вирусом корона, схватили смо да ће се, барем на неко вријеме, наш живот, као и животи већине људи свијета, доста промијенити. Стога смо одлучили пронаћи нови начин како ипак стварати и радити, како остати сами, али ипак сви заједно", написао је Урбан, поручивши да је бенд одлучио и другима дати могућност да заједно направе нешто ново.

Убан је констатовао да смо сви више или мање у истој ситуацији.

"Зашто онда не искористити најбоље од те ситуације и не испробати нешто ново, покушати се окушати у нечему у чему смо сви 'аматери', јер нитко од нас и не зна како функционирати сада. 'Псећа олуја' је настала у нашим домовима, за њезину се демо-верзију 'Урбан&4' нису састали, сватко од нас је дома снимао свој дио који смо онда на крају само 'спојили'. Нашој малој акцији се придружио и наш пријатељ Томислав Торјанац, који је направио визуал 'Псеће олује'", истакао је Дамир Урбан.

Музичар је позвао све заинтересоване да им се придруже, те да пошаљу своју изведбу пјесме у било којој форми и на било којем инструменту, само гласом, тихо или гласно, цијелу или само дио, само аудио или и видео. Заинтересовани речено могу послати на mail адресу [email protected] .

"Ваше снимке ћемо прикупљати наредна два тједна и онда користећи све те записе направити коначну верзију пјесме, те ћемо тако сви заједно, уједињени у својим останцима код куће, бити творци и извођачи 'Псеће олује'. Такођер, ако желите дијелити ваше снимке, означите нас у објавама (и #psecaoluja) да се лакше пратимо. Ми вјерујемо да је ово добра прилика да први пута икад радимо пјесму заједно с вама, умјесто да пјесму радимо сами за вас. Надамо се да ћемо имати коначну верзију с великим бројем извођача", навео је Урбан позвавши пратиоце да остану кући, те и да одвојени, са њим и бендом, ипак свирају и пјевају заједно. (nezavisne.com)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана