Дајен Ривс наступила у Београду

Tanjug
Дајен Ривс наступила у Београду

Једна од најзначајнијих џез пјевачица данашњице Дајен Ривс одржала је фантастичан концерт са својим квартетом на сцени Комбанк дворане у оквиру програма 35. Београдског џез фестивала.

Спектакуларним уводом у концерт, када је вокалним дионицама поздравила Београђане и зажељела да уживају заједно са њом уз плес и музику, Дајен Ривс је приредила прворазредни музички догађај.

Водећи публику кроз афричке и латино ритмове, романтичне емоције боса нове и класичан џез репертоар, маниром велике звијезде она се поигравала својим гласом као инструментом.

Ривс је пред крај концерта открила својим поштоваоцима у Београду да је дан прије наступа прославила рођендан, а потом јој је пуна Комбанк двора хорски честитала.

Виртуозни музичари који су чинили њен квартет само су употпунили утисак свих који су били у Комбанк дворани да је ријеч о музичком догађају године.

Дајен Ривс појавила се на сцени средином седамдесетих, као штићеница Кларка Терија и уз подршку рођака Џорџа Дјука. Албуме је објављивала од 1982. године, но у џез елиту ју је избацио тек уговор са кућом "Blue No­te", пет година касније. До данас је снимила деветнаест албума, пет пута освајала "Греми" и  једина је вокалисткиња која га је добила за три албума узастопно.

У Београду је наступила два пута. (Танјуг)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана