Dajen Rivs nastupila u Beogradu

Tanjug
Dajen Rivs nastupila u Beogradu

Jedna od najznačajnijih džez pjevačica današnjice Dajen Rivs održala je fantastičan koncert sa svojim kvartetom na sceni Kombank dvorane u okviru programa 35. Beogradskog džez festivala.

Spektakularnim uvodom u koncert, kada je vokalnim dionicama pozdravila Beograđane i zaželjela da uživaju zajedno sa njom uz ples i muziku, Dajen Rivs je priredila prvorazredni muzički događaj.

Vodeći publiku kroz afričke i latino ritmove, romantične emocije bosa nove i klasičan džez repertoar, manirom velike zvijezde ona se poigravala svojim glasom kao instrumentom.

Rivs je pred kraj koncerta otkrila svojim poštovaocima u Beogradu da je dan prije nastupa proslavila rođendan, a potom joj je puna Kombank dvora horski čestitala.

Virtuozni muzičari koji su činili njen kvartet samo su upotpunili utisak svih koji su bili u Kombank dvorani da je riječ o muzičkom događaju godine.

Dajen Rivs pojavila se na sceni sredinom sedamdesetih, kao štićenica Klarka Terija i uz podršku rođaka Džordža Djuka. Albume je objavljivala od 1982. godine, no u džez elitu ju je izbacio tek ugovor sa kućom "Blue No­te", pet godina kasnije. Do danas je snimila devetnaest albuma, pet puta osvajala "Gremi" i  jedina je vokalistkinja koja ga je dobila za tri albuma uzastopno.

U Beogradu je nastupila dva puta. (Tanjug)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana