Да ли препознајете дјечака са слике? Данас је опасан фрајер, жене за њим губе главу

Г.С.
Да ли препознајете дјечака са слике? Данас је опасан фрајер, жене за њим губе главу

Вук Костић данас је један од најпожељнијих фрајера у региону, а његова популарност додатно је порасла када је заиграо улогу инспектора Александара Јаковљевића, а искуство пред камерама почео је да стиче још од малих ногу, када је учествовао у многим дечијим емисијама.

Овај глумац рођен је 22. новембра 1979. године у Београду, а његов отац био је познати глумац Михајло Костић Пљака, од кога је Вук наслиједио таленат за глуму. Мајка Гордана је радила као професор на Институту за стране језике, док је отац Вука и његовог старијег брата Нестора водио у лов и риболов.

Ишао је у Једанаесту београдску гимназију и послије трећег разреда је уписао глуму на Факултету драмских уметности. Године 2001. завршио је студије, а његов дипломски рад је била представа „Мушица". Након тога је уписао постдипломске студије из историје филма.

Године 2001. дебитовао је у првенцу Срђана Драгојевића "Апсолутних сто" и тумачио је главну улогу. Глумио је стрелца Сашу Гордића, који се угледао на старијег брата, јуниорског првака Европе у стрељаштву који је послије рата постао наркоман. Да би дилеру вратио дугове, брат продаје насљедство, а Саша ријешава да узме правду у своје руке.

Након овог филма услиједиле су броје улоге у којима је Костић био маестралан. Играо је у бројним позоришним представама, а неке од њих су: „Велика драма", „Вишње у чоколади", „Јастучко", „Вила Сацхино", „Зечији насип", „Дамин Гамбит", „Српска драма", „Неодољиви љубавник Селимар", „Трансилванија", итд, преноси Курир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана