Da li prepoznajete dječaka sa slike? Danas je opasan frajer, žene za njim gube glavu

G.S.
Da li prepoznajete dječaka sa slike? Danas je opasan frajer, žene za njim gube glavu

Vuk Kostić danas je jedan od najpoželjnijih frajera u regionu, a njegova popularnost dodatno je porasla kada je zaigrao ulogu inspektora Aleksandara Jakovljevića, a iskustvo pred kamerama počeo je da stiče još od malih nogu, kada je učestvovao u mnogim dečijim emisijama.

Ovaj glumac rođen je 22. novembra 1979. godine u Beogradu, a njegov otac bio je poznati glumac Mihajlo Kostić Pljaka, od koga je Vuk naslijedio talenat za glumu. Majka Gordana je radila kao profesor na Institutu za strane jezike, dok je otac Vuka i njegovog starijeg brata Nestora vodio u lov i ribolov.

Išao je u Jedanaestu beogradsku gimnaziju i poslije trećeg razreda je upisao glumu na Fakultetu dramskih umetnosti. Godine 2001. završio je studije, a njegov diplomski rad je bila predstava „Mušica". Nakon toga je upisao postdiplomske studije iz istorije filma.

Godine 2001. debitovao je u prvencu Srđana Dragojevića "Apsolutnih sto" i tumačio je glavnu ulogu. Glumio je strelca Sašu Gordića, koji se ugledao na starijeg brata, juniorskog prvaka Evrope u streljaštvu koji je poslije rata postao narkoman. Da bi dileru vratio dugove, brat prodaje nasljedstvo, a Saša riješava da uzme pravdu u svoje ruke.

Nakon ovog filma uslijedile su broje uloge u kojima je Kostić bio maestralan. Igrao je u brojnim pozorišnim predstavama, a neke od njih su: „Velika drama", „Višnje u čokoladi", „Jastučko", „Vila Sachino", „Zečiji nasip", „Damin Gambit", „Srpska drama", „Neodoljivi ljubavnik Selimar", „Transilvanija", itd, prenosi Kurir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana