Чувена Селма “Бијелог дугмета” напунила 90 година VIDEO

Агенције
Чувена Селма “Бијелог дугмета” напунила 90 година VIDEO

Један од највећих хитова групе Бијело дугме, позната пјесма “Селма”, добила је име по жени у коју је пјесник Владо Дијак био заљубљен, али јој то никада није признао.

Зато је своја осјећања преточио у стихове које је отпевао Жељко Бебек, а пјесма је постала велики хит. Управо та Селма јуче је прославила 90. рођендан и то у присуству Жељка Бебека, који се на Инстаграму похвалио фотографијом са рођендана.

“Моја драга Селма прославила 90. рођендан. Сретан рођендан од срца”, написао је Бебек у опису фотографије на Инстаграму.

Селма Борић је Владу Дијака упознала када је имала 16 година. Иако јој он никада није изјавио љубав, за његова осјећања према Селми сазнали су сви захваљујући пјесми коју је он написао и посветио њој.

Селма се у једном интервјуу који је раније дала присјетила тих лијепих тренутака када је пошла на факултет и иза себе оставила заљубљеног Дијака, не знајући ништа о његовим осјећањима.

“Имала сам тад 16 година. Ја сам лежала с цурама на трави, а Владо је с дечкима лежао насупрот. Чупкао је траву и стално ме погледавао. Изгледа да се одмах заинтересовао за мене, а касније смо се сретали на корзу. Једном ме срео с кофером, па ми је носио кофер. Ишли смо на станицу и онда ми је помогао да уђем у воз. У том је возу био полупан прозор, а он ми је онда рекао: 'Селма, не нагињи се кроз прозор'“, испричала је Селма описујући ситуацију из 1949. године.

Дивјак је инспирисан Селмом и неизговореним емоцијама према њој, али и ситуацијом на прозору у возу, написао пјесму која је постала један од највећих хитова групе Бијело дугме.

Његову поруку добила је тек након што је умро, када јој је отац послао новински чланак у којем су били објављени стихови.

Иако јој многи нису вјеровали да је била тиха патња младог пјесника, она је то рекла Горану Бреговићу, након чега је посјетила Дијаков гроб, признала да је и она патила за њим и затим објавила збирку поезије “Селма путује на факултет”. У тој збирци се налази пјесма “Сјећање на Владу”.

Данас Селма живи сама у Загребу. Каже да су умрли сви који су јој нешто значили, као и да је све мање људи са којима је провела живот.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана